Zerrouki met Algerije aan kop na winst op Oeganda

Waar veel FC Twente-spelers van een welverdiende vakantie genieten, zijn er ook nog spelers actief als international. Zerrouki speelde zaterdagavond met Algerije tegen Oeganda. Dit duel werd afgewerkt in de kwalificatiepoule van de Africa Cup. Algerije wist de wedstrijd met 2-0 winnend af te sluiten.

Zerrouki speelde bij de Algerijnen de hele wedstrijd. Zijn land kwam na 28 minuten op voorsprong door een doelpunt van Aïssa Mandi. Vijf minuten later verzuimde Oeganda de stand gelijk te trekken vanaf de penaltystip. In de 80e minuut zette Youcef Belaïli de eindstand van 2-0 op het scorebord.

Door de overwinning gaat Algerije na één wedstrijd aan kop in de poule. Dit komt doordat Niger en Tanzania de punten verdeelden. Woensdag speelt Algerije nog tegen Tanzania. Algerije zal er alles aan willen doen om het eindtoernooi van de Africa Cup te behalen. De ploeg kwam namelijk in januari niet verder dan de poulefase van het eindtoernooi. In maart 2022 wist het zich ook niet te kwalificeren voor het WK.