FC Twente Nieuws

Zerrouki met één been op WK 2022 in Qatar

Zerrouki met één been op WK 2022 in Qatar

Na de uitschakeling van Tsjechië voor het WK, heeft FC Twente nog één speler die nog kans maakt op deelname aan de grootste eindronde in het hedendaagse voetbal. Nadat de ploeg eerder dit jaar op pijnlijke wijze werden onttroond als kampioen van Afrika, strijdt het nu met Kameroen om een plek op het WK in Qatar.

De finale van de play-off bestaat uit twee wedstrijden. Vrijdagavond stond de eerste van de twee op het programma. Algerije ging op bezoek in Kameroen waar het met Zerrouki in de basis won met 1-0. De enige doelpuntenmaker was Slimani. Makkelijk ging het niet want in de tweede helft was Kameroen veel sterker, maar had het geen geluk in de afronding.

Algerije speelde in een soort 5-2-3 formatie waarbij Zerrouki op het middenveld het duo vormde met AC Milan-speler Ismael Bennacer. Beide spelers werd gewisseld. Zerrouki in de 76e minuut en Bennacer tien minuten later.

Komende dinsdag staat de return op het programma. Deze wordt gespeeld in het Mustapha Tchakerstadion in de stad Blida. Het stadion biedt capaciteit aan 35.000 toeschouwers. De verwachting is dat het een ware heksenketel gaat worden. Bij winst of een gelijkspel verzekeren Zerrouki en Algerije zich voor een plek op het WK dat komende winter wordt gehouden in Qatar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties