Zerrouki verhoogt zijn waarde door beslissende actie bij Algerije

Ramiz Zerrouki heeft na de interlandbreak twee extra interlands achter zijn naam staan. De 24-jarige middenvelder mocht vorige week voor eigen publiek invallen in de met 1-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Guinee. Dinsdag stond er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer was Nigeria de tegenstander. Zerrouki startte in de basis en was beslissend.

Net als de wedstrijd tegen Guinee betrof het een oefenwedstrijd. In de negende minuut kwam Algerije op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Moffi. Vlak voor rust tekende Mahrez vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker. Na iets meer dan een uur spelen was er een belangrijke rol voor Zerrouki. Hij was in de 61e minuut de aangever bij de winnende 2-1 van Atal.

Inmiddels heeft Zerrouki alweer 18 interlands achter zijn naam staan. Dit terwijl hij begin 2020 nog volledig werd genegeerd door Ted van Leeuwen en de door hem aangestelde trainer Gonzalo Garcia Garcia. Alles veranderde voor Zerrouki door de komst van Ron Jans.

De huidige oefenmeester van FC Twente gaf de verdedigende middenvelder wel een kans. Dit ging ten koste van de door Van Leeuwen aangetrokken Lindon Selahi. Het was een keuze die de club komende zomer waarschijnlijk een flinke zak geld op gaat leveren.

Afgelopen zomer was Feyenoord concreet voor de 24-jarige Amsterdammer, maar de club deed een te laag bod. FC Twente wens volgens de geruchten een bedrag tussen de 7 en 10 miljoen euro. Of Feyenoord dit in de toekomst kan en wil betalen is onbekend.