FC Twente Nieuws

Zerrouki wijst op fysiek malheur: "Het mentale gedeelte zit wel goed"

Zerrouki wijst op fysiek malheur: "Het mentale gedeelte zit wel goed"

FC Twente is er zondag niet in geslaagd om de negatieve spiraal te doorbreken. FC Twente verloor voor de eigen fans namelijk van FC Utrecht. Na een redelijke eerste helft waarin de Tukkers op voorsprong kwamen, gaf de ploeg deze in de tweede helft uit handen. De wedstrijd eindigde in 1-2.

De ploeg kon de redelijke eerste helft dus geen goed vervolg geven. "We speelden een goede eerste helft, met veel energie", begint Zerrouki voor de camera van ESPN. "Iedereen deed het voor elkaar en we maakten een goede goal. Maar ja, dan kom je in de tweede helft uit de kleedkamer en dan geef je het in tien minuten eigenlijk weg."

Voor de jonge spelersgroep is het op fysiek gebied in deze fase van het seizoen niet altijd even makkelijk meer. "We hebben een jonge groep. Voor veel jongens is dit het eerste seizoen, voor mijzelf ook. Het is fysiek zwaarder, dat merk je ook wel aan onze selectie denk ik. Er zijn meer blessures, er zijn wat pijntjes en jongens vallen uit in de wedstrijd."

[google]

Aan het mentale aspect zal het volgens Zerrouki niet liggen. "Het mentale gedeelte zit wel goed in de groep. We trainen gewoon hard en goed, er is vertrouwen en er is elke dag weer beleving. Vandaag hadden we ook weer vertrouwen op een goed resultaat."

Zerrouki wijst op fysiek malheur: "Het mentale gedeelte zit wel goed"

Ondanks dat FC Twente acht duels op rij niet heeft gewonnen, is een plek in de play-offs nog binnen handbereik. "Dat is ook voetbal. Wij geven niet op, we blijven werken. Ik denk dat er vandaag wat positieve punten inzaten waar we op door kunnen", besluit de Algerijns international.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties