FC Twente Nieuws

Zerrouki wint weer en mag op vakantie

Zerrouki wint weer en mag op vakantie

Ramiz Zerrouki's Algerije heeft ook haar laatste wedstrijd van deze interlandperiode gewonnen. Zondagavond waren 'Les Fennecs' met 2-1 te sterk voor Iran in een oefenwedstrijd. Daarmee sluit Algerije een zeer succesvolle interlandperiode af: het Afrikaanse land won al haar wedstrijden en is zo goed als zeker van kwalificatie voor de Afrika Cup.

Dit jaar vielen de prestaties van het team van Zerrouki tegen: Algerije werd als regerend kampioen in de groepsfase van de Afrika Cup al uitgeschakeld en liep kwalificatie voor het aankomende WK in de laatste minuut mis. Deze interlandperiode ging het echter een stuk beter met de ploeg: het won al haar vijf wedstrijden.

Algerije speelde twee wedstrijden in de Afrika Cup-kwalificatie en drie oefeninterlands. In de kwalificatie voor de Afrika Cup van de zomer van 2023 kwam het uit tegen Tanzania en Oeganda. Beide wedstrijden werden gewonnen met 2-0, waardoor Zerrouki en co al zo goed als zeker zijn van kwalificatie voor het toernooi in Ivoorkust in 2023. De drie oefeninterlands werden gewonnen tegen Niger (1-0), DR Congo (3-0) en Iran (2-1).

Zerrouki kwam in drie van de vijf wedstrijden in actie. In beide Afrika Cup-kwalificatiewedstrijden kwam de middenvelder de gehele wedstrijd in actie. In de oefenwedstrijd tegen Iran speelde de Tukker alleen de tweede helft. Nu mag Zerrouki genieten van een welverdiende vakantie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties