FC Twente Nieuws

Zerrouki wint weer en verstevigt eerste plek in kwalificatiepoule

Zerrouki wint weer en verstevigt eerste plek in kwalificatiepoule

Het Algerije van FC Twente-speler Ramiz Zerrouki heeft gisteren ook haar tweede poulewedstrijd voor kwalificatie voor de Afrika Cup gewonnen. 'Les Fennecs' wonnen met 0-2 in en tegen Tanzania. Hiermee is Algerije na twee wedstrijden al zo goed als zeker geplaatst voor de Afrika Cup van 2023.

Afgelopen zaterdag won Algerije al van Oeganda met 2-0, waardoor de ploeg van Zerrouki na twee wedstrijden al zes punten heeft, vijf meer dan de nummer drie. De nummers één en twee plaatsen zich voor de Afrika Cup, waardoor Algerije al zo goed als zeker is van een plaatsing voor het toernooi dat in de zomer van 2023 wordt afgewerkt in Ivoorkust.

Zerrouki speelde, net als tegen Oeganda, de hele wedstrijd. Zerrouki zal helaas niet te bewonderen zijn op het WK van komende winter, nadat Kameroen zich afgelopen maart in de allerlaatste minuut kwalificeerde voor het WK ten koste van Algerije.

Op de Afrika Cup van afgelopen winter viel Algerije flink tegen. Algerije behaalde in de eerste twee groepswedstrijden tegen Sierra Leone en Equatoriaal-Guinea slechts één punt. Zerrouki speelde deze wedstrijden wegens ziekte niet, maar mocht in de derde wedstrijd tegen Ivoorkust wel in de basis staan. Echter werd ook deze wedstrijden verloren en werd Algerije in de poulefase uitgeschakeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties