FC Twente Nieuws

Ziyech kijkt terug op bewogen 2016: "Ik heb diep respect voor de club FC Twente"

Ziyech kijkt terug op bewogen 2016: "Ik heb diep respect voor de club FC Twente"

Voor Hakim Ziyech was het jaar 2016 een heel bewogen jaar. Met zijn doelpunten en assists was de aanvallende middenvelder de belangrijke kracht achter de handhaving van FC Twente in de Eredivisie. Vlak voor de zomerse transferdeadline vertrok de Nederlandse-Marokkaan echter naar Ajax. De Enschedese club vaart wel bij het vertrek van Ziyech, maar dat interesseert de middenvelder niet.

"Daar heb ik geen gevoel bij", laat hij weten aan de NOS. "Ik heb sowieso geen gevoel voor welke club dan ook... Ik ben geen speler met clubliefde. Het is gewoon mijn werk, dus ik zal nooit een clublogo kussen en gewoon juichen als ik scoor tegen een club waar ik eerder voor heb gespeeld. Ik heb diep respect voor de club FC Twente, maar niet voor sommige mensen die daar hebben gewerkt. Ik ben nu speler van Ajax."

[google]Over zijn eigen spel is Ziyech vrij kritisch. "Ik heb niet het gevoel dat ik bij Ajax nu al zo belangrijk ben als ik bij FC Twente was", vervolgt hij. "De echte Hakim Ziyech moet ik Ajax nog laten zien. Dat vind ik echt. Ik ben nog niet vaak genoeg beslissend geweest, wat natuurlijk wel een kwaliteit van me is. Bij FC Twente was ik bijna iedere week beslissend. En de competitie is niet veranderd, het niveau is hetzelfde, dus dat kan ik bij Ajax ook zijn."

Toch had Ziyech ook al in het buitenland kunnen spelen, als hij had gewild. "Er waren wel aanbiedingen van grotere clubs. Uit de Premier League, Bundesliga, Spanje, Turkije. Ik kon dus naar veel landen, maar Nederland leek me het beste", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties