FC Twente Nieuws

Ziyech voor 40 miljoen naar Chelsea, maar hoeveel ontvangt FC Twente?

Ziyech voor 40 miljoen naar Chelsea, maar hoeveel ontvangt FC Twente?

Volgens diverse berichtgevingen gaat Hakim Ziyech komende zomer Ajax inruilen voor de huidige nummer vier in de Premier League, Chelsea FC. De vraag die leeft onder de supporters is of FC Twente hier ook nog iets van mee krijgt.

Als we de woorden van Jan van Halst uit 2016 mogen geloven wel. Hij zei na de verkoop van Ziyech aan Ajax het volgende. "We hebben nog een extra bonus voor in totaal eventueel één miljoen euro. Daarvan is een gedeelte dat als hij doorverkocht wordt boven het bedrag waarvoor wij hem verkocht hebben dan krijgen we een gedeelte."

"En als Ajax presteert, bijvoorbeeld ze komen in de Champions League of in de voorronde van de Champions League dan krijgen we ook bonussen in de tijd dat hij bij Ajax zit. Dat kan oplopen tot zo'n één miljoen euro." Volgens de Tubantia is het nog openstaande deel 400.000 euro.


[google]

Zeker is dat sc Heerenveen, de club waar FC Twente Ziyech van overnam, flink profiteert van de overstap. De Friezen mogen een bedrag van circa 1,8 miljoen euro verwachten aan solidariteitsbijdrage. In 2014 ontving de club 4 miljoen toen Ziyech de overstap maakte naar FC Twente en in 2016 nog eens 1,3 miljoen bij de transfer naar Ajax.

De overstap van de 26-jarige technicus is nog niet officieel bevestigd door Chelsea FC. Volgens het AD zal de speler binnen afzienbare tijd zijn handtekening zetten onder het contract dat voor hem klaar ligt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties