FC Twente Nieuws

"Zo dekken ze elkaar in Zeist en zeggen ze: we hebben het weer prima gedaan."

"Zo dekken ze elkaar in Zeist en zeggen ze: we hebben het weer prima gedaan."

Het afgekeurde doelpunt van Vaclav Cerny is de laatste dagen het onderwerp van gesprek in de media en de diverse voetbalprogramma's. Cerny stond geen buitenspel, maar omdat de lijnen van de spelers elkaar raakten in het VAR systeem, mocht de VAR niet ingrijpen. De regel is vervolgens dat de beslissing in het stadion leidend is. De vlag ging omhoog dus het doelpunt werd daarom afgekeurd. Leon ten Voorde heeft zich er flink aan lopen ergeren.

"De VAR en de scheidsrechters zijn niet heel erg goed aan het seizoen begonnen. Vrijdagavond bij FC Twente was het krankzinnig dat je vijf minuten moest wachten op een beslissing. Dan is er iets nieuws ingevoerd en dan blijkt in de praktijk dat als een beslissing fout is, het gewoon goed wordt gekeurd. Die grensrechter had niet moeten vlaggen en het over moeten laten aan de VAR", aldus de clubwatcher op de TC Tubantia.

"Ik zag gisteren Gözübüyük bij Studio Voetbal het uitleggen en die probeerde aan alle kanten zijn collega's te verdedigen. Hij zei: Kan iemand hier mij zeggen dat Cerny aantoonbaar geen buitenspel stond? Iedereen aan tafel zweeg."

[google]

"Maar ik ben afgelopen zaterdag bij de opticien geweest, maar ook zonder dat bezoekje hadden jij, ik en ook al die mensen in Nederland gezien dat het geen buitenspel was. Maar hij zegt gewoon: het is niet aantoonbaar. En zo dekken ze elkaar in Zeist en zeggen ze bij de evaluatie: we hebben het weer prima gedaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties