FC Twente Nieuws

Zware boete en wedstrijd zonder publiek voor FC Twente

Zware boete en wedstrijd zonder publiek voor FC Twente

FC Twente heeft een forse boete opgelegd gekregen van de KNVB. De club uit Enschede moet 12.500 euro betalen naar aanleiding van wanordelijkheden in de uitwedstrijd tegen PSV, waarbij meegereisde supporters vuurwerk afstaken en met stewards op de vuist gingen. Tevens kreeg de club te horen dat het één uitwedstrijd moet spelen zonder publiek. Het betreft een voorwaardelijke straf met een proeftijd van twee jaar, maar de KNVB maakt een duidelijk statement richting de club uit Enschede.

[google]"De aanklager geeft aan dat in de straf rekening is gehouden met de openstaande voorwaardelijke straf van 5000 euro", zo meldt de club op haar website. "Die kregen we naar aanleiding van eerder afgestoken vuurwerk in het uitvak bij sc Heerenveen. We hebben het eerder gezegd: stop met vuurwerk!"

FC Twente heeft nog tot dinsdag 12.00 uur om in beroep te gaan. "Voor alle duidelijkheid: deze boetes verhalen we rechtstreeks op de verantwoordelijke personen, naast het feit dat deze personen een stadionverbod krijgen. Voor wat betreft het schikkingsvoorstel voor PSV-uit: "dit is een zware straf voor de club en die vele goedwillende supporters. We betreuren het dat er wanordelijkheden hebben plaatsgevonden, zeker ook omdat we er alles binnen onze mogelijkheden aan hebben gedaan om dit te voorkomen", aldus FC Twente.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties