FC Twente Nieuws

Zware klap voor Felipe Gutierrez

Zware klap voor Felipe Gutierrez

Slecht nieuws voor zowel Felipe Gutierrez als FC Twente. De middenvelder is niet fit genoeg om deel te nemen aan de Copa America dat over drie weken van start zal gaan in gastland Amerika. De aanvoerder van de Tukkers heeft nog altijd teveel last van de knie waardoor is besloten hem niet op te nemen in de selectie van Chili.

Een zware klap voor Felipe Gutierrez die zich via de Copa America in de kijker wilde spelen. Ook voor FC Twente is het een tegenvaller, want bij goede prestaties tijdens een groot toernooi kan de marktwaarde van een speler plots omhoog schieten. Dit zal in het geval van Gutierrez niet gaan gebeuren.

[google]De middenvelder is één van de vele spelers die deze zomer zullen gaan vertrekken. De Chileen heeft nog een contract voor één seizoen en druk met zijn salaris zwaar op de begroting van de Tukkers. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op vier miljoen euro.

Of FC Twente iets overhoudt aan de verkoop is nog even afwachten. Felipe Gutierrez werd naar FC Twente gehaald via de veelbesproken Cyprus-constructie. 30% van de transferrechten bleven bij zijn oude club CD Universidad Católica. De overige 70%, zo'n 2,8 miljoen euro, werden gefinancierd door zeven externe geldschieters waaronder Joop Munsterman en Aldo van der Laan. Of deze constructie is afgekocht tijdens het crediteurenakkoord is vooralsnog onbekend.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties