FC Twente Nieuws

Zware knieblessure Van Ginkel geen probleem voor FC Twente

Zware knieblessure Van Ginkel geen probleem voor FC Twente

Danique van Ginkel werd vorige week gepresenteerd als de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen 2022-2023. De 21-jarige speler komt over van sc Heerenveen en kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten. FC Twente besloot de speelster aan te trekken, dit terwijl ze herstellende was van een zware knieblessure.

Al in februari toonde FC Twente interesse, maar Van Ginkel moest het nieuws tot vorige week voor zich houden. "Dat was best lastig voor mij. Ik was namelijk ontzettend trots dat Twente zich ondanks mijn blessure zich bij mij meldde", vertelt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"FC Twente heeft niet het hoogste budget in de eredivisie, maar speelt ieder jaar om de prijzen mee. Het is echt een team. Twente is ook een heel warme club. Dit is de stap die ik wilde maken."

Dan even terug naar haar blessure die een abrupt einde maakte aan de voorbereiding op het afgelopen seizoen. Op 15 juli 2021 werd ze geopereerd aan haar afgescheurde knieband. Iets meer dan negen maanden later maakte ze haar rentree in de eredivisie. Een uitzonderlijk snel herstel.

"Normaal gesproken ben je dan negen tot twaalf maanden uit de roulatie, maar ik heb alles in het werk gesteld om dit seizoen nog in actie te komen. Ik wilde zelfs sterker terugkomen dan voor mijn blessure. Ik twijfelde geen moment of dat zou lukken. Ik heb een echte topsportmentaliteit. Ik maakte zodoende op 22 april tegen Twente al mijn rentree, als invaller. Vanaf dat moment hebben ze mij bij Heerenveen steeds meer speeltijd gegeven. Het belangrijkste is nu dat ik weer volledig fit wordt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties