FC Twente nipt langs VVV in strijd der topscorers

FC Twente heeft zaterdagavond nipt weten te winnen van VVV, in de Koel werd het 2-1 voor de Tukkers. Bij FC Twente kwamen de goals van Danilo en Ilic, voor de Limburgers scoorde Linthorst. FC Twente schrijft zo drie belangrijke punten bij na de op één na laatste wedstrijd voor de winterstop.

Vooral in de eerste helft domineerde de mannen van Ron Jans die van Hans de Koning. Dit leidde tot een 1-0 ruststand, na rust zorgde Ilic voor 2-0 waarna VVV uit een vrije trap de spanning in de wedstrijd terugbracht door 2-1 te maken.

De eerste helft

De wedstrijd begon flitsend, na een goeie trap van Drommel wist Danilo de bal op te pikken en VVV- keeper Kirschbaum te passeren. De goal werd echter afgekeurd vanwege een eerdere duwfout van Cerny. De Tukkers startte onder toeziend oog van Ron Jans, zonder geruite jas, sterk. Ondanks dat wist ook VVV via Giakoumakis het net te vinden, ook deze goal werd afgekeurd. Ditmaal wegens buitenspel.

Na een periode zonder noemenswaardige gebeurtenissen was de derde kans van de wedstrijd voor FC Twente. Nadat Ilic Cerny door de as wegstak, kreeg de Tsjech een grote kans op de openingstreffer. VVV-doelman Kirschbaum wist met zijn voet redding te brengen.

Niet veel later wisten de tukkers wederom een kans te creëren, na een goede aanval gaf Cerny laag voor op Danilo. De Braziliaan wist vervolgens, ijzig koud, Kirschbaum te passeren in de linkeronderhoek. Na de goal volgde kansen voor onder andere Ebuehi, Oosterwolde en Menig. Echter zorgden zij allen niet voor een tweede Twentse treffer. Ilic kwam daar tien minuten voor de rust het dichtste bij, maar de Serviër stuitte op de lat.

Vijf minuten voordat de Tukkers de trappen in de Koel op zouden gaan zoeken was ook Menig dichtbij 2-0. De linksbuiten kreeg van Cerny de bal op een presenteerblaadje, maar kwam met een slapschotje vanaf tien meter niet voorbij Kirschbaum, ruststand 1-0.

De tweede helft

Zowel FC Twente als VVV wist in het eerste kwartier van de tweede helft geen kansen te creëren. De Tukkers kwamen niet verder tot een slap schotje van Danilo, terwijl VVV niks noemenswaardigs wist te creëren.

In de 63e minuut kwamen de Tukkers tot een eerste serieuze kans in de tweede helft. Na goed druk zetten op VVV-verdediger Christian Kum, kwam de bal terecht bij Luka Ilic. De Serviër wist zijn goede spel te belonen door de bal geweldig in de linkerkruising te plaatsen.

Na een vrije trap van Vito van Crooij kwam VVV tot het eerste gevaar in de tweede helft. Nadat de Tukkers de bal in eigen zestien niet weg konden werken, zag Linthorst zijn kans schoon. De Limburger uit de opleiding van VVV kopte zo de 2-1 binnen.

Hierna bracht VVV FC Twente op één moment van Giakoumakis na niet meer in problemen. De Griek kwam vanaf links op Drommel af, maar punterde zwak naast. In Venlo stond er na negentig minuten spelen zo een stand van 2-1 op het bord.

De opstelling: Drommel, Ebuehi, Pleguezuelo, Pierie, Oosterwolde, Roemeratoe, Brama, Ilic ('86 Dumic), Cerny ('90 Dervisoglu), Menig , Danilo ('88 Jeremejeff).