'FC Twente oefent in de Grolsch Veste tegen bevriend Schalke '04'

Het grootste deel van de spelers is weer terug van een welverdiende vakantie. Na twee testdagen staat vrijdagochtend om 11:00 uur de eerste veldtraining op het programma. Deze is vrij toegankelijk voor de supporters van FC Twente. Fans van Steijn, Zerrouki, Cerny en Sadílek moeten nog even geduld hebben, want het viertal sluit later aan.

Op 4 augustus wacht voor FC Twente de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Dan speelt de ploeg van Ron Jans de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Conference League. Voor deze wedstrijd heeft FC Twente twee sterke tegenstanders geschikt om tegen te oefenen.

Het is nog niet officieel bevestigd, maar op vrijdag 29 juli speelt FC Twente in de Grolsch Veste tegen het Italiaanse Bologna. De ploeg is actief in de Serie A en heeft onder andere voormalig FC Twente-spits Marko Arnautovic in de selectie. De echte knaller wordt echter een week eerder gespeeld.

Volgens informatie van diverse bronnen speelt FC Twente op vrijdag 22 juli om 20:00 uur in de Grolsch Veste tegen het bevriende FC Schalke '04. Ook deze wedstrijd is nog niet officieel bevestigd, maar de verwachting is dat dit vrijdag of volgende week vrijdag gaat gebeuren.

De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden was in de voorbereiding van het seizoen 2019-2020. Op 23 juli 2019 werd er in de Grolsch Veste met 1-1 gelijkgespeeld. Alexander Laukart, tegenwoordig spelend voor Titus Petingen uit Luxemburg, scoorde in de 78e minuut de 1-0. Slechts twee minuten later was het Berkan die de gelijkmaker scoorde.