FC Twente onder 17 promoveert naar eredivisie

Niet alleen FC Twente onder 19 en het eerste van de club uit Enschede promoveert. Ook FC Twente onder 17 weet een plek in de eredivisie te bemachtigen.

De ploeg van trainer Job ten Thije speelde zaterdag gelijk tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda. Simon Seppenwoolde opende na een goed begin de score in het voordeel van de Tukkers, echter kon FC Twente het goede spel niet vasthouden en ging het met een 1-2 achterstand de rust in. Na rust was het FC Twente dat aandrong en tekende invaller Tayrell Wouter voor de 2-2 eindstand. Het gelijkspel van de Tukkers was voldoende om te promoveren naar het hoogste niveau.

FC Twente onder 17 staat met nog twee wedstrijden te spelen op de vierde plek met 27 punten. PEC Zwolle staat aan kop met 33 punten. De top 6 van de competitie weet zich te plaatsten voor een plek in de eredivisie.