FC Twente onderuit na zwakke openingsfase tegen FC Den Bosch

FC Twente heeft vrijdagavond haar derde nederlaag geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Marino Pusic ging op bezoek bij FC Den Bosch, dat met 2-1 te sterk bleek.

Na ruim tien minuten was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. FC Den Bosch-verdediger Jordy van der Winden zag zijn inzet licht getoucheerd worden door doelman Joël Drommel, alvorens de bal via de lat terug het veld in stuiterde. In de 19de minuut kwam FC Den Bosch op voorsprong nadat Stefano Beltrame de bal achter het standbeen langs het doel in werkte. Vijf minuten later werd het via verdediger Stefan Velkov 2-0. Vlak na het tweede tegendoelpunt leek FC Twente via Tom Boere op 2-1 te komen, echter werd hij afgevlagd wegens buitenspel. In de 32ste minuut zette Boere namens de Tukkers alsnog de 2-1 op het scorebord.

In de tweede helft was het vooral FC Den Bosch dat het heft in handen nam en de kansen creëerde. Desondanks wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen en bleef de stand na rust onveranderd. De wedstrijd eindigde hiermee in 2-1 in het voordeel van FC Den Bosch.