FC Twente onderuit tegen PSV en eindigt de wedstrijd met tien man

Zaterdagmiddag stond de confrontatie tussen PSV en FC Twente op het programma. Het was de laatste wedstrijd van deze speelronde omdat de wedstrijden van zondag af werden gelast vanwege de verwachtte winterse omstandigheden. FC Twente kon een half uur meekomen, maar daarna moest het haar meerdere erkennen in PSV. De Tukkers verloren met 3-0 en wisten voor de vierde wedstrijd op rij niet te scoren.

Ron Jans moest het doen zonder Brama, Oosterwolde, Smal en Roemeratoe. De eerste twee zijn al langere tijd geblesseerd. Smal en Roemeratoe kwamen daarbij met een spierblessure en een teenblessure.

Eerste helft

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en had het eerste kwartier het betere van het spel. Grote kansen bleven echter uit. Daarna kroop ook PSV langzaam uit haar schulp en begon het de druk op te voeren. Toch was het FC Twente dat de grootste kans kreeg via Narsingh. Hij besloot een dribbel in te zetten, passeerde drie man, maar schoot de bal in het zijnet.

Vlak voor het verstrijken van het eerste half uur was ook Menig nog dichtbij een doelpunt via een afstandsschot, maar de bal ging net voorbij de kruising van de tweede paal. Toch was het PSV dat in de 30e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Zahavi gaf de bal voor waarna deze via de hand van Drommel voor de voeten van Malen terecht kwam. Hij aarzelde niet en zette de thuisploeg op voorsprong.

PSV zette direct opnieuw aan en in de 36e minuut was het opnieuw raak. Deze keer was het Zahavi die de goals voor zijn rekening nam. Drommel zat er nog aan, maar zag de bal langzaam het doel in rollen. In de 41e minuut was er wel een positieve hoofdrol voor Drommel. Hij hiel een afstandsschot van Ihattaren uit de hoek.

Tweede helft

In de tweede helft was het PSV dat direct op jacht ging naar meer. Dit kreeg de ploeg al in de 53e minuut. Het was Malen die Zerrouki passeerde en de bal hard in de verre kruising werkte. Drommel kon de bal alleen maar nakijken. Toch kreeg ook FC Twente om te scoren. De grootste kans was in de 62e minuut. Zerrouki kreeg de bal goed aangespeeld vanaf de zijkant, maar het was Dumfries die de bal weg wist te werken vlak voor Zerrouki zijn voet er tegenaan kon zetten.

In de 66e minuut de eerste wissels bij FC Twente. Jans besloot Van Leeuwen en Rots in te brengen voor Menig en Narsingh. In de 75e minuut was de laatste hoop definitief verloren. Ilic kreeg rood na hard inkomen op Zahavi waarna hij ook nog een soort van kopstoot maakte. In de 79e minuut mocht ook jongeling Staring nog invallen. Hij verving Danilo die opnieuw niet wist te scoren. Hij staat inmiddels al acht wedstrijden droog.

In de 82e minuut was het Drommel die zich nog even liet gelden. Malen leek zijn hattrick te completeren, maar het was de doelman van FC Twente die de bal knap uit zijn doel wist te houden. In de 85e minuut nog een mooi moment voor Max Bruns. De achterneef van Vitesse-speler Thomas Bruns mocht zijn debuut maken. Hij verving Pleguezuelo. Ook Markelo werd ingebracht voor Ebuehi. Het veranderde niets meer aan de eindstand van 3-0.