Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente ontvangt klein miljoen bij transfer Promes

FC Twente ontvangt klein miljoen bij transfer Promes

Gisteren werd bekend dat Liverpool FC geen interesse meer heeft in Quincy Promes. Er werd in de voorgaande dagen gesuggereerd dat de Engelse club een bod van maar liefst 30 miljoen euro aan het voorbereiden was, maar trainer Klopp zou aangegeven hebben Promes niet nodig te zijn. FC Twente volgt de ontwikkelingen rondom Promes op de voet want bij een transfer pikt ook FC Twente een graantje mee.

Toen Promes medio 2014 de overstap maakte naar Rusland kwamen beide club een doorverkooppercentage overeen. FC Twente ontvangt 5% van de transfersom boven het bedrag van 11,5 miljoen euro dat Spartak Moskou betaalde aan de Tukkers. Bij een transfer van 30 miljoen euro ontvangt FC Twente 5% van 18,5 miljoen euro (30 – 11,5 = 18,5). Dit komt neer op een bedrag van 925.000 euro. Een meevaller die FC Twente wel kan gebruiken.

Een andere speler die FC Twente nauwlettend in de gaten houdt is Tjaronn Chery. De voormalig jeugdspeler van FC Twente staat op het punt om over te stappen naar de Chinese club Guizhou Hengfeng Zhicheng. Als deze transfer doorgaat ontvangt FC Twente een opleidingsvergoeding.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
TukkerThom Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
TukkerThom
Gast
TukkerThom

pfftt, als dat een graantje is, dan ga ik graan verbouwen!