FC Twente overtuigt en boekt derde thuisoverwinning op een rij

FC Twente en Roda speelden vanavond een ware degradatiekraker in de negende speelronde van de eredivisie. Beide ploegen behaalden tot dusver zes punten uit acht wedstrijden en staan daarmee respectievelijk 16e en 17e. Een overwinning was dus broodnodig voor beide ploegen. Het was FC Twente dat met name in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe trok en overtuigend won.

De eerste wedstrijd sinds het ontslag van René Hake werd in het begin gekenmerkt door veel fouten over en weer. Het was de thuisploeg die de score opende; Oussama Assaidi tekende in minuut 26 vanaf elf meter voor de 1-0 door de bal in het dak van het doel te schieten.

[google]In de tweede helft werd er doorgegaan met het maken van fouten, zij het in mindere mate dan in de eerste 45 minuten, en de wedstrijd werd wat aangenamer voor de neutrale toeschouwer. De Tukkers hadden meer balbezit en waren overtuigender in de combinatie. Nadat Danny Holla, Tom Boere en Luciano Slagveer achtereenvolgens de bal raakten was het wederom Oussama Assaidi. In de 57e minuut drukte de ijverige buitenspeler af voor de 2-0.

In het vervolg was het Roda JC dat het spel in handen probeerde te krijgen. Op enkele momenten na mocht dit offensief van de Limburgers geen naam hebben. Het was dan ook de ploeg uit Enschede die wist te scoren. Na een kopbal op de lat van Tom Boere was het een koud kunstje voor Peet Bijen om voor de 3-0 te tekenen en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Hiermee was tevens de eindstand bepaald.

FC Twente kan door deze overwinning met vertrouwen toewerken naar de bekerconfrontatie met FC Eindhoven volgende week.