FC Twente overtuigt tegen PEC Zwolle en pakt laatste strohalm tegen degradatie

FC Twente heeft dinsdagavond de laatste strohalm tegen directe degradatie gepakt. In de eigen Grolsch Veste wist de ploeg van interim-trainer Marino Pusic met 2-0 aan de kant te zetten. De 2-0 eindstand was bij rust al bereikt door doelpunten van Jeroen van der Lely en Michaël Maria.

Zowel FC Twente als PEC Zwolle begonnen afwachtend aan de wedstrijd, maar de Tukkers namen na 21 minuten de leiding. Nadat PEC Zwolle een afvallende bal niet goed weg kreeg, was Jeroen van der Lely er als de kippen bij om de 1-0 tegen de touwen te werken. De treffer was zijn eerste treffer in dienst van FC Twente.

In tegenstelling tot het duel tegen ADO Den Haag begon FC Twente vrijer te voetballen en drukte het de Zwolse tegenstander ver terug op de eigen helft. Vrij snel na de 1-0 kwam Thomas Lam één op één te staan met Diederik Boer, de doelman van PEC Zwolle, maar in plaats van zelf te schieten besloot de Finse middenvelder breed te leggen op Fredrik Jensen. De pass was te kort waardoor er een Zwols been tussen kon komen. Even later kreeg FC Twente een vrije trap, Danny Holla schoot vanuit een moeilijke hoek en Boer kon knap redden op de trap van de rechtspoot.

Vlak voor rust werd FC Twente alsnog beloond met een tweede treffer. Adnane Tighadouini en Oussama Assaidi combineerden er vloeiend op los, waarna de bal bij Maria belandde die na een versnelling de bal langs de PEC Zwolle-doelman punterde.

In de tweede helft probeerde PEC Zwolle om vrij snel een aansluitingstreffer binnen te prikken, maar een poging van Queensy Menig ging ruimschoots naast het doel van Joël Drommel. FC Twente nam in de tweede helft minder risico en vond de 2-0 voorsprong wel prima, maar kreeg in de 76ste minuut nog een dot van een kans via Lam. De Fin kopte de bal uit een corner snoeihard op de lat. Na deze poging van de Tukkers kwam PEC nog wel tot een slotoffensief door verdediger Philippe Sandler mee naar voren te sturen, de Zwollenaren kregen echter geen noemenswaardige kansen. Waardoor de 2-0 ruststand tevens de eindstand werd, waarna zich een waar volksfeest voltrok op de tribunes in De Grolsch Veste.

Door de overwinning van FC Twente bedraagt de achterstand op nummer zeventien Sparta en nummer zestien Roda JC respectievelijk één punt en drie punten. Woensdagavond komen beide ploegen in actie. Sparta neemt het in eigen huis op tegen NAC Breda, terwijl Roda JC landskampioen PSV op bezoek krijgt.