FC Twente pakt drie punten én de koppositie in de eredivisie

FC Twente opende vrijdagavond speelronde drie met de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Bij de Tukkers één wijziging in de basis. Brama mocht zijn plek weer innemen op het middenveld waardoor Zerrouki weer plaats moest nemen op de bank.

FC Twente en FC Groningen begonnen beide rommelig aan de wedstrijd, maar FC Twente herstelde vrij snel. Bij Groningen achterin was het onrustig en dit leidde in de 12e minuut tot de 1-0 van FC Twente. Echter was het de VAR die na vijf minuten onderzoek besloot het doelpunt alsnog af te keuren. Het leidde tot veel onbegrip in Twente, maar ook in de rest van Nederland.

FC Groningen bleef stuntelen en in de 22e minuut werd Danilo weggestuurd. Hij gaf de bal af aan Cerny dei de bal fraai in de verre hoek langs Padt werkte. Na enkele kansen voor FC Groningen die onschadelijk werden gemaakt door de wederom uitblinkende Drommel was het Danilo die in de 37e minuut de 2-0 scoorde. Deze keer was Cerny de aangever. De 2-0 was tevens de terechte ruststand.

Na rust was het FC Groningen dat FC Twente vast probeerde te zetten en daar ook in slaagde. In de 52e minuut waren het de Groningers die de aansluitingstreffer scoorden. Oosterwolde zat mis waardoor El Messaoudi binnen kon koppen.

In de 59e minuut besloot Jans in te grijpen. De tegenvallende Oosterwolde werd vervangen door Smal en de licht aangeslagen Cerny voor Lamprou. Door de wissels verhuisde de tot dan toe ongelukkig spelende Menig naar de rechterkant.

FC Twente had moeite de wedstrijd te controleren en het was FC Groningen dat op zoek ging naar de gelijkmaker. FC Twente trok zich terug op eigen helft en loerde op de counter. In de 78e minuut opnieuw een dubbele wissel. De moegestreden Roemeratoe werd vervangen door Zerrouki en Danilo voor Jeremejeff.

In de 88e minuut was het Menig die FC Twente op 3-1 had moeten brengen. Hij kwam één op één met Padt, maar de doelman wist de bal via de lat uit de goal te houden. Bij de daaropvolgende corner was het wel raak. Invaller Jeremejeff werkte hij de bal van dichtbij door de benen van doelman Padt. Het was tevens de eindstand.