FC Twente pakt volle buit, wereldgoal Cabral

FC Twente heeft vanavond een 3-0 overwinning geboekt op sc Cambuur. Even had de ploeg van René Hake nodig om te wennen aan de toch wel verrassende 5-3-2 opstelling van de bezoekers, maar vanaf de twintigste minuut kreeg FC Twente steeds meer grip op de wedstrijd. In de 27e minuut resulteerde het in de openingstreffer. Deze kwam op naam van Cambuur verdediger Peersman die de inzet van Ziyech via zijn lichaam in het doel zag verdwijnen.

Na de 1-0 bleef FC Twente druk houden en enkele minuten later lag de bal bijna weer in het doel na een fout van de grabbelende Cambuur doelman Nienhuis. Hij zag de inzet van Ede via een verdediger naast zijn doel verdwijnen. Ondanks het niet uitpakken van het cadeautje viel de 2-0 snel . In de 31e minuut ramde de wederom goed spelende Cabral de bal vanaf 20 meter in de kruising (voor beelden klik hier). Het was tevens de ruststand.

[google]De tweede helft leverde een stuk minder spektakel op dan de eerste helft. FC Twente hoefde niet zo nodig terwijl Cambuur geen vuist kon maken. Toch wist FC Twente nog één keer te scoren. Ziyech scoorde in blessuretijd vanaf elf meter nadat Hölscher werd neergehaald door Monteiro. Hij deed dit met een fraaie Panenka. Cambuur verdediger Monteiro kreeg rood voor zijn actie.

Door de overwinning blijft FC Twente 13e, maar is het sc Heerenveen en ADO Den Haag genaderd tot op slechts twee punten. ADO Den Haag verloor vrijdag thuis van PEC Zwolle. sc Heerenveen speelde vanavond in eigen huis gelijk tegen NEC. Volgende week speelt FC Twente weer thuis. Dan ontvangt het FC Groningen.