FC Twente pakt zeer verdiend een punt in Eindhoven

Vanavond speelde FC Twente de uitwedstrijd tegen PSV Eindhoven. De Tukkers werden gesteund door een bomvol uitvak, maarliefst 1045 supporters reisden de club achterna naar Brabant. Wat de club in Enschede vier jaar lang niet meer lukte was minimaal één punt pakken in het Philips Stadion. Vandaag speelde de ploeg van René Hake met 1-1 gelijk en daarom ging er eindelijk weer eens een Eindhovens puntje mee naar Enschede.

[google] FC Twente begon goed aan de wedstrijd en PSV had daar niet veel tegen in te brengen. Dit resulteerde in drukke momenten voor het doel van oud-FC Twente keeper Remko Pasveer en stilte voor het doel van Nick Marsman. Tot een doelpunt kwam het echter niet. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg PSV wat meer grip op de wedstrijd. Toch zochten beide ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op.

Na rust leek er weinig verandering te zijn gekomen in het spelbeeld bij beide ploegen en dat resulteerde in de 53e minuut in de openingstreffer. Slechts zes doelpunten vielen er dit seizoen in het Philips Stadion, Enes Ünal maakte daar vandaag zeven van. Niet veel later, in de 62e minuut ging keeper Nick Marsman ernstig de fout in door de bal los te laten. Hector Moreno maakte hier gretig gebruik van en zette de Eindhovenaren op gelijke hoogte.

De wedstrijd kreeg steeds meer spektakel, al bleef een derde doelpunt uit op deze zaterdagavond. FC Twente pakt zeer verdiend een punt in Eindhoven, iets wat de laatste vier jaar niet meer gebeurde.

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Bijen, Thesker, van der Lely, Celina, Mokotjo, Klich, Trajkovski, Ünal, Yeboah