Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente profiteert van succes Oranjevrouwen: “Toch lekker meegenomen”

FC Twente profiteert van succes Oranjevrouwen: “Toch lekker meegenomen”

Afgelopen zondag werd het Nederlands vrouwenelftal Europees kampioen in de met 4-2 gewonnen finale tegen Denemarken. Het duel werd afgewerkt in een volledig uitverkochte Grolsch Veste, en ook miljoenen mensen zaten voor de buis toen de Oranjeleeuwinnen zegevierden. Technisch directeur Jan van Halst kan met een goed gevoel terugkijken op het toernooi.

“Ik had het niet verwacht”, vertelt hij tegenover RTV Oost. “Toen ik hoorde dat FC Twente en Enschede de halve finale en finale kregen, had ik niet gedacht dat het zo’n internationaal gebeuren zou worden. Dat is iets om trots op te zijn. Deze apotheose zorgde voor een extra sausje.”

FC Twente profiteerde ook financieel gezien van het succes. “Je krijgt een bepaald bedrag omdat ze het stadion huren, maar daar staan ook heel veel kosten tegenover”, vervolgt Van Halst. “Dat is ongeveer break-even. Gelukkig hebben wij daarentegen de catering in beheer. Qua catering-omzet hebben wij dus wel aardig wat kunnen verdienen. Dat is toch lekker meegenomen”, besluit hij.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op