Nieuws

FC Twente - PSV (1-2) KNVB 2011-2012

FC Twente - PSV (1-2) KNVB 2011-2012

De ploeg van oud FC Twente trainer Fred Rutten schakelde vanavond in het bekertoernooi na 120 minuten voetballen titelverdediger FC Twente uit. Tim Matavz was de gevierde man bij de nummer 2 van de eredivisie. De Sloveense spits maakte in de verlenging beide doelpunten van PSV, dat daardoor de kwartfinales bereikte.

De overwinning kwam de bezoekers ook toe. PSV had de wedstrijd het eerste uur volledig in handen, maar verzuimde dat uit te drukken in de score. Pas in de verlenging kregen de bijna 30.000 toeschouwers in de Grolsch Veste een echte strijd te zien.

De mannen van Rutten toonden voor rust lef en initiatief, terwijl FC Twente bijzonder afwachtend speelde. Adriaanse had dit keer gekozen voor een aanzienlijk minder aanvallende opstelling dan enkele maanden terug in de competitiewedstrijd tegen PSV, toen hij liefst vijf aanvallers het veld instuurde. In het bekerduel hield de trainer het bij een driemans voorhoede met Luuk de Jong in de spits, op het middenveld waren Leroy Fer en Willem Janssen weer nieuw in de basis.

Aanvankelijk zat er geen enkele lijn in het spel van de Tukkers, die blij mochten zijn met doelman Nikolai Michailov. De Bulgaar maakte in de eerste helft een handvol kansen van PSV onschadelijk. Omdat PSV naliet de wedstrijd naar zich toe te trekken, kon FC Twente zich terug knokken in het bekerduel. Willem Janssen verscheen na bijna een uur spelen oog in oog met doelman Andreas Isaksson, maar zijn lobje verdween via de buitenkant van de paal naast het doel.

Het was feitelijk de eerste kans voor Twente. De angst bij beide clubs voor een tegendoelpunt legde de wedstrijd daarna steeds vaker lam. Diep in blessuretijd kreeg zowel Twente als PSV de kans een verlenging af te wenden. Matavz schoof de bal echter in kansrijke positie naast en aan de andere kant tikte Isaksson een kopbal van De Jong uit de kruising.

In de verlenging vielen de doelpunten plotseling wel. Matavz zette PSV na 100 minuten op voorsprong, invaller Marc Janko maakte 10 minuten later uit een strafschop gelijk. Na een blunder van Douglas schoot Matavz PSV uiteindelijk naar de laatste acht.

Scoreverloop: 101. Matavz 0-1. 109. Janko 1-1 (pen) 114. Matavz 1-2

FC Twente: Mihaylov; Rosales (32. Cornelisse), Wisgerhof, Douglas en Tiendalli; Fer, Brama en Janssen (116. Janko); John (69. Bajrami), De Jong en Chadli;

PSV: Isaksson; Manolev, Derijck, Marcelo en Willems (115. Bouma); Wijnaldum, Toivonen en Strootman; Labyad (76. Lens), Matavz en Mertens (Vennegoor of Hesselink).

Gele kaart: Strootman, Toivonen, Isaksson (PSV).

Foto: TCTubantia

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties