FC Twente redt punt na knotsgekke slotfase in Helmond

FC Twente ging vanavond op bezoek in Helmond, een ware sensatie op lokaal niveau. In het stadion was het overigens niet te merken, door de vele lege plekken. In het uitvak was echter geen enkele lege plek te bekennen, daar werd voor sfeer gezorgd. De spelers op het veld hadden het wel begrepen en zetten de bezoekers vanaf het begin onder druk. Na een knotsgekke slotfase stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.

De thuisploeg liet zich niet zomaar op de pijnbank leggen en begon fel aan de wedstrijd. Hierdoor hadden de Tukkers aanvankelijk wat moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. De ploeg uit Helmond stichtte het nodige gevaar en creëerde zelfs kansen; mede geholpen door een aantal defensieve fouten aan Twentse kant.

Gelukkig werd de club uit Enschede meegetrokken in de felheid van Helmond en liet zich niet indutten. Uitblinker aan Enschedese kant qua felheid: Ricardinho. Na 45 minuten werden de kleedkamers weer opgezocht en waren er aan beide kanten geen doelpunten gevallen.

2e helft

Het moest anders en dat hadden de manschappen van Pusic begrepen. De eerste grote kans van het tweede bedrijf was voor Aitor, maar hij nam de bal niet goed aan en stuitte op Stijn van Gassel. Na deze mogelijkheid leefde het uitvak ook weer op.

Na een goede fase van FC Twente was het Helmond Sport dat op voorsprong kwam. Furhgill Zeldenrust verschalkte Drommel in de korte hoek. In het laatste kwartier kregen de Tukkers een penalty toegewezen, nadat een voorzet van Cantalapiedra met de hand werd getoucheerd. Net als tegen Sparta benutte Boere dit buitenkansje feilloos.

De slotfase was knotsgek. In de 90ste minuut kwam de thuisploeg op 2-1. Een minuut later bracht Oosterwijk zijn ploeg alweer naast Helmond. In de extra tijd waren de nodige opstootjes op en naast het veld. De materiaalman van Helmond kreeg om zijn rol de rode kaart gepresenteerd. Aitor kwam er vanaf met geel. Door het gelijke spel blijft de schade voor FC Twente beperkt. Volgende week komt Roda op bezoek in de Grolsch Veste.