FC Twente rekent in vermakelijk duel af met Sparta

Vanavond stonden FC Twente en Sparta Rotterdam voor de 42e keer tegenover elkaar in Enschede, voor waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Hakim Ziyech met het rood van Twente om de schouders. In een vermakelijke wedstrijd lieten de Tukkers de bal veelvuldig rondgaan en kwamen de Rotterdammers er af en toe heel aardig uit. Uiteindelijk waren het de Enschedeërs die aan het langste einde trokken: 3-1.

Binnen een kwartier voetballen kwam de thuisploeg op voorsprong via de veelbesproken Hakim Ziyech. Na een actie vanaf de rechterkant rondde de spelmaker van de Tukkers met links in de korte hoek af. De 2-0 viel tevens in de eerste helft. Trajkovski stoomde op vanaf de linkerkant en gaf laag voor op Yaw Yeboah. Deze haalde meteen uit en trof doel.

Sparta kwam na rust sterk uit de startblokken. Binnen tien minuten kwamen de Spartanen op 2-1 via een penalty, veroorzaakt door Marsman. 5 minuten daarna had FC Twente alweer een antwoord via opnieuw Hakim Ziyech: 3-1. Daarmee bepaalde de Marokkaans international, in waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor de Tukkers, de eindstand. Na 90 minuten gunde Hake Ziyech een publiekswissel. Onder een staande ovatie werd hij gewisseld voor Tim Hölscher.