FC Twente rekent ondanks tegenwerking arbiters af met Vitesse

Vandaag speelde FC Twente de derde thuiswedstrijd in negen dagen tijd. Vitesse kwam op bezoek, slechts een paar dagen na FC Utrecht de Tukkers uitschakelde in de KNVB Beker. De vorige thuiswedstrijd in de Eredivisie wist FC Twente glansrijk met 4-1 te winnen. Vandaag waren het de Arnhemmers die genoegen moesten nemen met een nederlaag.

Al in de zestiende minuut kwam FC Twente op voorsprong tegen Vitesse. Wie anders dan Enes Ünal schoot de thuisploeg op voorsprong na een prachtige assist van Dejan Trajkovski en staat daarmee tevens weer in zijn eentje bovenaan de lijst van topscorers in de Eredivisie. Ünal schoot dit seizoen zeven maal op het doel en maarliefst zes van die schoten resulteerden in een doelpunt.

Net voor rust scoorde Yaw Yeboah de tweede treffer van de middag, echter werd deze ten onrechte afgekeurd door arbiter Jeroen Manschot. De scheidsrechter zou een overtreding geconstateerd hebben en gaf daarom de doelpuntenmaker direct na het maken van de goal een gele kaart. Dit leidde tot een striemend fluitconcert en ondanks hevige protesten van spelers en trainer bleef de beslissing staan en zochten beide ploegen met een tussenstand van 1-0 de kleedkamers op. Scheidsrechter Jeroen Manschot liet zich ook nog even zien in de Twentse kleedkamer.

[google] De tweede helft begon op dezelfde manier als waarop de eerste helft eindigde. FC Twente werd een penalty ontnomen door de arbiter die deze middag al in opspraak was geraakt door het onterecht afgekeurde doelpunt. Yaw Yeboah stond weer op het punt van scoren toen Vitessenaar Foor zijn been blokkeerde, maar Manschot zag geen reden om de Arnhemmers te bestraffen met een penalty.

Een spannende tweede helft was het gevolg, maar een tweede doelpunt aan Twentse zijde bleef uit. Tot in de 85e minuut, toen wist Bersant Celina de wedstrijd te beslissen door alsnog te tekenen voor de 2-0. In de blessuretijd maakte Lewis Baker van Vitesse de aansluitingstreffer, echter verpeste dit niet het feestje van FC Twente en bleven de drie punten in Enschede.

Opstelling FC Twente: Marsman, Thesker, Trajkovski, Celina, Yeboah ('86 Katsikas), Ünal ('54 Oosterwijk), Jensen ('71 Ede), Van der Heyden, Bijen, Van der Lely, Klich.