Nieuws

FC Twente - RKC Waalwijk 0-0 (2012-2013)

FC Twente - RKC Waalwijk 0-0 (2012-2013)

Met zwak spel is FC Twente zaterdagavond begonnen aan de tweede helft van het seizoen. In een tegenvallend duel werd in Enschede gelijk gespeeld tegen RKC Waalwijk (0-0). Het was wel voldoende voor de kampioen van 2010 om de koppositie in de eredivisie weer in handen te krijgen.

Op de zieke Rasmus Bengtsson na kon trainer Steve McClaren eindelijk weer eens grotendeels beschikken over een fitte selectie. Na zes weken blessureleed stond Nikolay Mihaylov weer in het doel. Voor de winterstop al keerden Leroy Fer en Nacer Chadli terug, die beiden daarvoor lange tijd langs de lijn stonden.

Aan het spel was het niet te merken. FC Twente speelde zonder tempo en bezieling. RKC, gehandicapt door het ontbreken van onder andere Teddy Chevalier (geschorst) en Guy Ramos (Afrika Cup), bleef probleemloos overeind. Via Florian Jozefzoon kreeg de formatie van coach Erwin Koeman zelfs twee aardige mogelijkheden.

FC Twente speelde in de variant waarmee het in de voorgaande wedstrijden tegen Heracles Almelo en AZ aardig uit de voeten kwam. Dusan Tadic speelde opnieuw centraal in het midden in plaats van op de flank. Hij moet het spel van de titelkandidaat meer vorm geven. Dat ging hem deze keer niet zo goed af.

In het eerste deel waren er slechts een paar kansjes voor de thuisclub. Chadli schoot uit een vrije trap net naast. Uit een hoekschop kopte centrale verdediger Douglas net over.


Door de komst van Jerson Cabral leek FC Twente na de hervatting wat op te leven. De voormalig Feyenoorder, ook al hersteld van een blessure, leidde vanaf rechts enkele aardige aanvallen in. Het leidde tot kleine kansjes voor Chadli en Tadic, die verder niets opleverden.

Al snel echter verviel FC Twente in de ijzig koude Veste terug in het fantasieloze spel van het eerste deel. Verrassing en overtuiging ontbraken. RKC, soms aardig combinerend, kwam nauwelijks in de problemen.

In de slotminuten kwam RKC nog bijna op voorsprong. Nourdin Boukhari stuitte echter op Mihaylov.

FC Twente - RKC Waalwijk 0-0

Arbiter: Bossen

Geel: Van Peppen, Martina (RKC Waalwijk)

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Wisgerhof, Schilder (Braafheid/88), Brama, Fer, Tadic, Chadli, Castaignos (Bulykin/78), Gyasi (Cabral/46).

RKC Waalwijk: Zoet, Martina, Drost, Van Mosselveld, Van Peppen, Duits, Braber, Stans, Jozefzoon, Lieder, Boukhari (Sneijder/90).

ANP / RTV Oost

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties