FC Twente - Roda JC 1-1 2010-2011

FC Twente heeft geprobeerd om op Zondag 10 April 2011 de koppositie in de Eredivisie tegen Roda JC te verdedigen. Door een langzaam spelend Roda JC kwam het tijdens de rust niet verder dan een 0-0. Uiteindelijk kwam de Twentse formatie speelde in De Grolsch Veste niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de tweede helft opende Bodor voor de gasten de score, waarna Theo Janssen in de slotfase vanaf de penaltystip de gelijkmaker scoorde. Een offensief leverde niet de verdiende winnende treffer op, terwijl Ruiz ook nog een penalty miste. Voor de volgende wedstrijd tegen De Graafschap zijn Buysse, Theo Janssen en Rosales ook nog eens geschorst.

In de eerste helft waren er kansen aan beide kanten, maar gescoord werd er niet. Vlak na rust kreeg Bryan Ruiz de grootste kans op de 1-0. Hij stiftte echter een strafschop in de handen van doelman Prus. Een klein kwartier voor het einde kwam Roda op voorsprong door Bodor die scoorde van afstand. Vijf minuten voor het einde benutte Janssen wel een strafschop nadat doelman Prus rood had gekregen (1-1). In de blessuretijd kreeg Roberto Rosales ook nog rood na het neerhalen van Willem Janssen. PSV kan later op de zondag de koppositie weer overnemen van Twente. Ajax liep twee punten in door met 2-0 te winnen van FC Groningen.

Fotoreportage FC Twente - Roda JC

[nggallery id=186]

Wedstrijdfoto's FC Twente - Roda JC

De volgende foto´s zijn ons toegestuurd door onze Twitter vrienden.
[nggallery id=185]

Samenvatting FC Twente - Roda JC

Trainer Michel Preud'homme van FC Twente had een ,,simpele'' verklaring voor het dure puntenverlies zondag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (1-1). ”Als je niet goed afwerkt tegen een goed georganiseerde ploeg die heel gevaarlijk is in de omschakeling, dan kom je in de problemen. Met iets meer scherpte en slimheid hadden we deze wedstrijd gewoon moeten winnen'', merkte de Belg een tikje bitter op.

Preud'homme vermoedde niet dat de afstraffing drie dager eerder in en tegen Villarreal voor de Europa League (5-1) van grote invloed was geweest op het niet zo bijster frisse spel van zijn ploeg. ,,Maar met alle respect, Roda JC is natuurlijk ook geen Villarreal'', betoogde hij. ,,Net niet'', antwoordde zijn collega Harm van Veldhoven gevat.

FC Twente, met Landzaat, Janko, Bengtsson, Chadli en Buysse terug in het elftal, speelde in de beginfase slordig en plichtmatig. De eerste kans was nog wel voor de thuisploeg. De 21-jarige Poolse doelman Mateusz Prus, de prima vervanger van zijn langdurig uitgeschakelde landgenoot Tyton, redde in de zevende minuut fraai op een schot van Chadli.

Het compact spelende Roda JC ving FC Twente goed op rond de middenlijn en was af en toe gevaarlijk in de counter. Met name Willem Janssen, die volgend seizoen voor de Enschede club uitkomt, was twee keer dicht bij de openingstreffer. De middenvelder was in beide doelpogingen evenwel niet accuraat.

FC Twente begon sterk aan de tweede helft, met een dubbele kans voor Janko en aanvoerder Peter Wisgerhof. Beiden kregen de bal van dichtbij niet in het Limburgse doel. Ook Ruiz faalde, van elf meter nadat Rob Wielaert (ex-FC Twente) een schot van Brama tegen de arm had gekregen. Het Panenka-achtige wippertje van de aanvaller was een simpele prooi voor doelman Prus.

FC Twente bleef daarna kansen missen en dat kwam de thuisclub in de 77e minuut duur te staan. Invaller Boldiszar Bodor scoorde met een bekeken schuiver, 0-1. Na een overtreding van Prus op Ruiz, waarvoor de Poolse keeper rood kreeg, mocht ook Janssen aanleggen van elf meter. Hij benutte de strafschop tegen invallerdoelman Collin van Eijk wel, 1-1. In de extra tijd kreeg ook verdediger Roberto Rosales van FC Twente nog de rode kaart.

“Ik vond het zeer zwaar bestraft, die strafschop en die rode kaart”, concludeerde Van Veldhoven. “Niettemin is 1-1 wel een terechte eindstand.”

Bron: AD

Statistieken FC Twente - Roda JC

FC Twente - Roda JC 1-1, 0-1 Bodor (77), 1-1 Janssen (86/pen), Arbiter: Janssen, Geel: Janssen, Hempte, Skoubo, Buysse, Junker, Rood: Prus (Roda JC/83) Rosales (FC Twente/90+5), Bijz: Ruiz (FC Twente) mist pen. (53)

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Buysse, Landzaat (Bajrami/78), Brama, Janssen, Ruiz, Janko (John/78), Chadli.

Roda JC: Prus, De Fauw, Wielaert, Kah, Hempte, Delorge (Svard/90+1), Vormer, Janssen, Hadouir (Bodor/61), Skoubo, Junker (Van Eijk/85).