Twente Insite

FC Twente Nieuws

FC Twente schrapt 17 kantoorbanen volgens gelekte informatie reorganisatieplan

FC Twente schrapt 17 kantoorbanen volgens gelekte informatie reorganisatieplan

FC Twente gaat 17 banen schrappen. Deze informatie is gelekt aan de TC Tubantia en afkomstig uit het reorganisatieplan dat is opgesteld nadat de club degradeerde naar de eerste divisie. Het zou gaan om kantoorbanen en ondersteunende functies.In totaal werken er bij FC Twente naast de spelers 134 medewerkers, verdeeld over 111 voltijdbanen/fte’s.

Ook bij de technische en medische staf gaan banen verdwijnen. Net als bij het kantoorpersoneel zullen ook zij één dezer dagen bericht krijgen. RvC lid Dennis Schippers wil het nieuws niet bevestigen, maar ook niet ontkennen. “Als je zoveel omzet verliest als wij door de degradatie gaan doen, moet je absoluut ingrijpen anders komt de continuïteit van de hele club in gevaar. Maar voor de medewerkers die het aangaat is dit bijzonder zuur”, zo laat Schipper weten in een gesprek met Kuitert.

De verwachting is dat FC Twente komend seizoen gaat werken met een begroting van 18 miljoen euro. 12 miljoen minder dan waar FC Twente het afgelopen seizoen mee startte. Binnen FC Twente is al een noodmaatregel van kracht dat alle uitgaven boven de 50 euro eerst moeten worden overlegd met algemeen directeur Erik Velderman.

Reageer op dit artikel

1 Reactie op "FC Twente schrapt 17 kantoorbanen volgens gelekte informatie reorganisatieplan"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hen3
Gast

Alle uitgaven boven de €50 in overleg met de directeur? Dan wordt Erik daar mooi druk mee… Klopt dat bedrag wel?