FC Twente sluit oefencampagne ongeslagen af tegen FC Emmen

FC Twente speelde zaterdagavond de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg was voorafgaand aan de wedstrijd ongeslagen en dat bleef ook zo. De thuisploeg kwam op een 1-0 achterstand, maar speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk tegen de Emmenaren.

FC Twente begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg enkele goede kansen, maar gedurende de eerste helft werd de ploeg steeds slordiger. Met name Markelo en Pleguezuelo maakten een zwakke indruk. FC Emmen kwam dan ook terecht op een 1-0 voorsprong, net als vorige week viel het doelpunt uit een zwak verdedigde cornerbal. De 1-0 was ook de ruststand, maar dit had ook zomaar 2-0 kunnen zijn.

Aan het begin van de tweede helft geen wissels bij FC Twente dat niet veel beter uit de kleedkamer kwam. Toch was het de ploeg uit Enschede dat op 1-1 kwam door een afstandsschot van Cerny. Hij zag zijn schot via de korte hoek in het doel belanden na verkeerd ingrijpen van de doelman.

1-1 Vaclav Cerny

Na een driedubbele wissel in de 62e minuut kreeg FC Twente iets meer de overhand, maar tot echte grote kansen leidde het niet. Na het inbrengen van Smal en Zerrouki scoorde laatstgenoemde de 2-1, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De 1-1 was tevens de eindstand.