FC Twente speelster maakt debuut in Oranje tijdens winstduel tegen Oostenrijk

Het Nederlands elftal Vrouwen heeft gisteren met 0-2 gewonnen van Oostenrijk Vrouwen. Op bezoek in Oostenrijk wisten oud-FC Twente speelster Stefanie Van der Gragt en Vivianne Miedema te scoren namens de Oranje Vrouwen. FC Twente speelster Myrthe Moorrees maakte haar officiële debuut tijdens het oefenduel.

[google]In de 26e minuut nam FC Twente speelster Sherida Spitse een vrije trap die uiteindelijk voor de voeten belandde van Stefanie van der Gragt. Zij schoot de bal tussen de palen, 0-1. In de tweede helft schoot Vivianne Miedema de 2-0 binnen. Zij bepaalde hiermee de eindstand. De Oranje Vrouwen wonnen hiermee hun eerste officiële wedstrijd na het succesvolle EK.
Dertien minuten voor tijd mocht FC Twente speelster Myrthe Moorrees haar debuut maken voor het Nederlands elftal.

Aankomende dinsdag spelen de Oranje Vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. De wedstrijd wordt om 19:00 afgetrapt in het Noordlease stadion.

Van Veenendaal, Zeeman (20' Van Dongen), Van der Gragt (78' Morees), Van Lunteren (64' Van der Most), Janssen, Groenen (65' Miedema), Van de Donk, Spitse, Beerensteyn, Roord, Martens (78' Lewerissa). [ligatus]