FC Twente speelt gelijk, maar is lek nog lang niet boven

In het Koning Willem II Stadion trapten Willem II en FC Twente af voor de 26ste speelronde. Beide ploegen steken de laatste tijd, op z'n zachtst gezegd, nou niet echt in een grootse vorm. De inzet was, hoe spijtig ook, een plek in het linkerrijtje. FC Twente kwam met 2-0 achter, maar wist zich terug te knokken tot 2-2. Hiermee was de eindstand bepaald.

In de beginfase nam FC Twente het voortouw. Willem II werd onderdruk gezet, maar echt veel konden de Tukkers niet uitrichten. Daarom was het ook Willem II dat op voorsprong kwam via FC Twente huurling Jerson Cabral. Na een verdedigende fout van Schilder kon Cabral de bal simpel binnenwerken.

Binnen vier minuten was het opnieuw raak. FC Twente verloor in een aanval de bal en een snelle uitbraak van de Tilburgers eindigde voor de linker van opnieuw Cabral, die de bal laag binnenschoot in de verre hoek: 2-0.

Nadat de thuisploeg de marge had verdubbeld kwam FC Twente beter in haar spel. Af en toe waren er korte combinaties of snelle uitbraken te zien. Dit leidde tot kansen, maar niet tot doelpunten. Renato Tapia nam het team uit Enschede verder op sleeptouw. Na een handsbal mocht Hakim Ziyech aanleggen voor een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Hij krulde de bal schitterend in de hoek: 2-1. De spanning was weer terug in de wedstrijd.

[google]Hidde ter Avest speelde een puike partij rechts achterin. Hiermee leek hij hij zijn teamgenoten een boost te geven. Al snel in de tweede helft viel de 2-2. Een aanval via de linkerkant en Younnes Mokhtar, belandde uiteindelijk bij Hakim Ziyech die aantekende voor zijn tweede van de avond. Direct na de 2-2 was het even billen knijpen voor de bezoekers uit Enschede. Een verraderlijk schot van Ondaan belandde buiten het bereik van Stevens via een stuit op de paal.

Wat opviel was dat FC Twente de bal steeds vaker over de grond speelde en niet koos voor de lange bal. Ook ballen die werden teruggespeeld op Stevens werden niet meer blind naar voren geschoten. Echter mocht het niet baten. De laatste 20 minuten werden beide ploegen wat feller en steeg de spanning. De eindstand was echter al in de 53e minuut door Ziyech op het scorebord gezet.

Opstelling WILLEM II: Lamprou,v.d.Struijk, D.Wuytens, Peters, Dijks, Haemhouts, Messaoud (Braber/67), S.Wuytens, Cabral,(Sahar/62),Armenteros (Vicento/76), Ondaan.

Opstelling FC TWENTE: Stevens,Ter Avest (Andersen/70), Martina, Bjelland, Schilder, Mokotjo (Ebecilio/77),Tapia,Engelaar,Ziyech, Castaignos, Mokhtar

Geel: Haemhouts (Willem II) Martina, Bjelland