FC Twente speelt goed, maar verliest wel van Feyenoord

FC Twente heeft vanmiddag in eigen huis met 0-2 verloren van koploper Feyenoord. De nederlaag was zuur, want gezien het spelbeeld niet terecht.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd tegen de koploper. De ploeg van trainer René Hake speelde fel en kwam er voetballend een aantal keer goed uit. In de 18e minuut leek Enes Ünal een vrije doortocht te hebben naar het doel, maar de spits werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Dat de grensrechter z'n dag niet had, bleek even later opnieuw. Weer was Ünal die een grote kans ten onrechte werd ontnomen.

Ook Feyenoord kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel. Botteghin kreeg een grote kans uit een hoekschop, maar de Feyenoorder verwachtte de bal niet, waardoor Marsman de bal makkelijk kon keren. De grootste kans in de eerste helft was voor Dylan Seys. Uit een voorzet van de goed spelende Fredrik Jensen belandde de bal voor de voeten van de Belg, maar zijn inzet was matig en werd geblokt door Kongolo.

[google]Na rust zette het beeld van de eerste helft zich door. Twente bleef het Feyenoord lastig maken en kreeg ook de beste kansen. Zo kreeg Klich een goede schietkans na een prima actie van Assaidi, maar trof zijn schot geen doel. Een kwartier voor tijd scoorde Botteghin plotseling uit een lage voorzet. FC Twente zette daarna nog alles op alles en bracht met Enis Bunjaki nog een nieuwe spits in. Het was het debuut van de jonge Duitse spits. Drie minuten voor tijd werd de wedstrijd echter beslist door Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen, die hard in de korte hoek raak schoot.

FC Twente - Feyenoord 0-2

0-1 Botteghin (75')
0-2 Jørgensen (87')

Gele kaart: Kongolo (Feyenoord)

Opstelling FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Thesker Van der Lely (Yeboah, 73'); Mokotjo, Klich, F. Jensen; Seys (Bunjaki, 85'), Ünal, Assaidi (Trajkovski, 66').