FC Twente speelt teleurstellend gelijk tegen tiental De Graafschap

Vanavond nam FC Twente het in Doetinchem op tegen De Graafschap. Voor de wedstrijd leek het niet alleen te gaan stormen op het veld, maar ook vanuit de lucht. Wonder boven wonder leek het mee te vallen en kon er zonder problemen een begin gemaakt worden aan de eerste helft. Er stonden twee ploegen tegenover elkaar die allebei maar wat graag zouden winnen. De één om zich te behoeden voor degradatie, de ander om de positiviteit te behouden in deze onzekere periode.

De wedstrijd begon met veel balbezit aan beide kanten, maar grote kansen bleven uit, tot Oskar Zawada van FC Twente in de twintigste minuut slechts een centimeter tekort kwam om de bal binnen te tikken die door knap werk van Robbert Schilder voor de doellijn van De Graafschap rolde. Na deze levensgrote kans bleef FC Twente haastig zoeken naar de openingsgoal en in de 32ste minuut scoorde Jerson Cabral deze op fenomenale wijze. Met een schot van grote afstand plaatste hij de bal links onderin het doel van De Graafschap.

Na een 0-1 ruststand werd de wedstrijd hervat. De Graafschap zette FC Twente vrijwel direct onder gigantisch onder druk en daar hadden de Tukkers zichtbaar moeite mee. De onderlinge spanningen liepen hoog op. Cas Peters ontsnapte ternauwernood aan rood nadat hij een flinke duw uitdeelde aan Jeroen van der Lely en slechts enkele minuten later ontving ploeggenoot Tesselaar een directe rode kaart.

[google] Hakim Ziyech ontving een kwartier voor het einde van de wedstrijd een gele kaart voor het maken van een wegwerpgebaar. Dit betekent dat de middenvelder geschorst is voor het thuisduel met Excelsior volgende week. Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd maakte Parzyszek voor De Graafschap de 1-1. Deze goal bepaalde tevens de eindstand.

Opstelling: Marsman, Thesker, Bijen, Uvini, Ter Avest, Schilder, Holscher, Ziyech, Cabral, Zawada, Ede.