FC Twente spelers ontsnappen aan ramp in Cuba

Vannacht speelden Darryl Lachman en Cuco Martina met Curaçao de returnwedstrijd van de tweede voorronde van het WK 2018 in Rusland. Voor eigen publiek speelde het vorige week met 0-0 gelijk en de ploeg Patrick Kluivert wist dat het zich op kon maken voor een lastige return in en tegen Cuba. Daarbij werd in eerste instantie niet gedacht aan het noodweer dat de wedstrijd trof. Spelers en publiek ontsnapten aan een ramp tijdens de maar liefst vier uur durende wedstrijd.

Curaçao begon onrustig waarna het al snel op een 1-0 achterstand kwam. Al na vijf minuten stond de 1-0 voor de Cubanen op het scorebord. Toch herstelde de ploeg zich snel en in de 16e minuut werd het gelijk. Doelpuntenmaker was Merencia van ADO Den Haag. Het was tevens de ruststand nadat Cuba in de blessuretijd van de eerste helft nog een rode kaart kreeg.

[google]Terwijl beide ploegen zich in de kleedkamers bevonden sloeg buiten het weer om. In de rust sloeg de bliksem in vlak naast de kleedkamer van de bezoekers uit Curaçao. Niemand raakte gewond, maar het had heel anders af kunnen lopen als het noodweer iets eerder was begonnen.

Door het noodweer kwam ook het hele stadion onder water te staan waardoor de wedstrijd maar liefst twee uur stil lag. Uiteindelijk besloot de scheidsrechter het duel toch af te maken. Cuba dacht gebruik te kunnen maken van de situatie door alleen de helft van Curaçao watervrij te maken, maar uiteindelijk bleef het bij 1-1 en kan de ploeg van Kluivert zich op gaan maken voor de 3e voorronde van het WK 2018.

De FC Twente verdedigers Cuco Martina en Darryl Lachman speelden samen in het hart van de verdediging en speelden de hele wedstrijd. Zschusschen zat de hele wedstrijd op de bank.