FC Twente-spits baalt enorm: '"We moeten hier van leren"

FC Twente begint het jaar 2017 met een nederlaag. De Tukkers gingen in de eerste wedstrijd na de winterstop met 3-1 onderuit in Arnhem. FC Twente begon in een 5-3-2 opstelling aan de wedstrijd, maar de tactiek werd al in de eerste helft tweemaal gekraakt door de ploeg uit Arnhem.

[google] Een sterker Vitesse sloeg in de eerste helft al tweemaal toe via Baker en Van Wolfswinkel, waardoor FC Twente na beginnersfouten in de verdediging in de rust al tegen een 2-0 achterstand aan keek. Direct na rust ging Bijen echter in de fout en leverde de bal zo in bij Rashica, de man uit Kosovo speelde vervolgens makkelijk Thesker uit en maakte z'n eerste van het seizoen.

Klich deed via een penalty, na een goede actie van Seys, nog wel iets terug voor de Tukkers maar het bleek tevergeefs. FC Twente startte zonder onder andere Mokotjo en Dylan Seys aan de aftrap. De Zuid-Afrikaan en de Belg vielen nog wel sterk in maar het bleek achteraf te laat.

Na de wedstrijd stond bij veel spelers het gezicht op onweer zo ook bij spits Enes Ünal: "We maken het ons zelf moeilijk en we verdienden het vandaag niet om te winnen". Op de vraag wat er precies misging bij het spel van de Tukkers meent de Turk dat het vandaag niet lukte de draad op te pakken als team, dat niemand zijn taak goed uitvoerde en het voetballen zo onnodig lastig was.

De zichtbaar aangeslagen Ünal voelde dat na de beginfase het zelfvertrouwen van de eerste seizoenshelft snel verdwenen was wat tot gevolg had dat er vele fouten werden gemaakt. De clubtopscorer wil daarom de knop snel omzetten. "We speelden erg slecht, we moeten meer kansen creëren en meer goals maken. We willen deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten en ons weer richten op volgende week. Dit is een leermoment en dat moeten we accepteren." besluit hij.