FC Twente stelt publiek teleur en verliest van FC Utrecht

FC Twente nam het zondag 25 april op tegen FC Utrecht. Een wedstrijd die ongeacht het resultaat al de boeken in zou gaan. Voor het eerst na lange tijd bevonden zich er namelijk weer supporters op de tribunes van De Grolsch Veste. De Tukkers hebben de eigen fans niet blij kunnen maken. In De Grolsch Veste ging de ploeg van Ron Jans namelijk met 1-2 onderuit.

De Tukkers kwamen nog wel op oorsprong, na ongeveer een half uur spelen bracht Danilo zijn ploeg namelijk op 1-0. De kleedkamers werden na 45 minuten opgezocht met een diezelfde stand. Na rust wist FC Utrecht deze voorsprong echter om te buigen in een voorsprong. Door goals van Van der Streek en Kerk wonnen de Utrechters met 2-1.

De eerste helft

Na een goede combinatie tussen Zerrouki en Narsingh was de eerste kans voor FC Twente. Laatstgenoemde gaf de bal knap voor op Danilo. De Braziliaan kon Oelschlägel echter niet verrassen. Narsingh stichtte niet veel later wederom gevaar. Na een kapbeweging haalde de rechtsbuiten met links uit, ook nu stond Oelschlägel in de weg.

Nadat de eerste kans al voor FC Twente was, kwam de ploeg van Ron Jans na een half uur op een 1-0 voorsprong. Narsingh werd vanaf het middenveld weggestoken en wist wederom Danilo te bedienen. Nu faalde de Braziliaan oog in oog met Oelschlägel niet. Zo zette de topscorer van de Tukkers zijn ploeg op voorsprong.

Maher wist vervolgens Drommel tot twee keer toe in verlegenheid te brengen. Twee afstandsschoten van de oud-FC Twente middenvelder konden door de doelman namelijk niet geklemd worden. Gelukkig voor FC Twente kon de tegenstander hier niet van profiteren. Na 45 minuten spelen stond er zo een stand van 1-0 op het scorebord.

De tweede helft

Het tweede bedrijf begon enerverend. Na amper vier minuten spelen had FC Utrecht de gelijkmaker namelijk al in het net liggen. Sander van der Streek wist een goede voorzet te verlengen en zorgde zo voor 1-1. Vijf minuten later maakte Gyrano Kerk de comeback voor FC Utrecht compleet. Na een verkeerde kopbal van Ebuehi profiteerde de rappe buitenspeler namelijk. Kerk schoof de bal rustig in de rechterhoek: 2-1.

Van der Streek kreeg na een uur spelen de ideale mogelijkheid om voor de tweede keer op het scorebord te komen. De aanvallende middenvelder kwam na een geweldige pass van Kerk oog in oog met Drommel. Van der Streek kwam er niet langs, maar kreeg wel een penalty. De oud-middenvelder van SC Cambuur schoot de bal vanaf de penaltystip echter huizenhoog over.

FC Twente werd het laatste deel van de wedstrijd sterker. Tot kansen leidde dit in eerste instantie niet. In de 87e minuut kreeg Menig later wel nog de kans op 2-2. De linksbuiten schoot echter naast, zo eindigde FC Twente - FC Utrecht in 1-2.

De opstelling: Drommel, Ebuehi, Pierie ('66 Dumic), Oosterwolde ('75 Markelo), Smal, Zerrouki, Roemeratoe, Bosch, Narsingh, Danilo, Menig.