FC Twente stijgt naar tweede plek na overwinning bij MVV

FC Twente speelde zondagmiddag haar eerste wedstrijd in de tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Marino Pusic ging op bezoek bij MVV, waar het met 0-2 wist te winnen. Met deze overwinning stijgt FC Twente naar de tweede plek op de ranglijst.

In de zevende minuut ontstond de eerste kans voor FC Twente. Na een verdedigingsfout van MVV belandde de bal voor de voeten van Javier Espinosa, die zijn inzet vlak over de bovenhoek zag scheren. Na iets minder dan een halfuur spelen leek de thuisploeg via Asumah Abubakar op voorsprong te komen, echter bevond de aanvaller zich op dat moment in buitenspelpositie. Vlak voor rust kwam FC Twente op 0-1. MVV-verdediger Shermaine Martina wilde de bal wegwerken, maar via Rafik Zekhnini werd deze omgetoverd in een doelpunt. Slechts ogenblikken later kwamen de Tukkers via Wout Brama zelfs op 0-2.

In de 55ste minuut was FC Twente dicht bij de derde treffer van de middag. Peet Bijen kreeg de bal via een hoekschop op het hoofd, maar zag zijn poging via de bovenkant van de lat achter het doel belanden. Verdere kansen mochten niet baten en zo wint FC Twente wederom een wedstrijd waarin Brama een doelpuntje wist mee te pikken.