FC Twente strijdend ten onder in Eindhoven

Vandaag nam FC Twente het in Eindhoven op tegen regerend landskampioen PSV. Vooraf beloofden de statistieken weinig goeds. De ploeg van René Hake begon de wedstrijd met dezelfde basisopstelling als in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Ondanks een vroege voorsprong wisten de Tukkers vandaag niet te winnen. Toch heeft PSV de Tukkers allesbehalve afgeslacht.

PSV begon rommelig aan de wedstrijd en in de achtste minuut zette Jari Oosterwijk zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Helaas was de voorsprong van korte duur. Na 21 minuten kopte Héctor Moreno de Eindhovenaren op gelijke hoogte. Niet veel later maakte hij ook de 2-1. Dit zorgde ervoor dat de Tukkers even inzakten. Maar even later zocht FC Twente weer de aanval. Tevergeefs, want in de 37e minuut was het Narsingh die de 3-1 maakte.

Na rust gingen beide ploegen gelijk op. FC Twente begon zoals het de eerste helft eindigde: zoekend naar de aanval. Toch had de ploeg het zichtbaar moeilijk wanneer PSV de bal had. Lang leek de wedstrijd beslist, tot Chinedu Ede in de 71e minuut via een prachtige solo de 3-2 binnenschiet. Daarmee bracht de Tukker, die vorige week tegen Heracles zijn eerste twee doelpunten maakte, de spanning terug in de wedstrijd.

[google] Zo'n tien minuten voor het einde sloeg PSV dan toch weer toe. Jozefzoon schoot de 4-2 tegen de touwen, wat tevens de eindstand is geworden. Aan het einde van de wedstrijd heeft Zakaria El Azzouzi zijn debuut gemaakt.