FC Twente stunt en keert met punt op zak terug naar Enschede

Voor FC Twente stond zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Jans moest één wijziging doorvoeren in zijn basis elf door een blessure van Wout Brama. De aanvoerder werd vervangen door Ramiz Zerrouki die een goede wedstrijd speelde. In de Kuip werd uiteindelijk knap met 1-1 gelijkgespeeld.

FC Twente kende een vliegende start en scoorde al in de tweede minuut de openingstreffer. Danilo hakte de bal knap door op Cerny die de bal tegen de touwen werkte. In de 29e minuut kwam Feyenoord langszij. Feyenoord kreeg een strafschop na zwak ingrijpen van Oosterwolde. Berghuis legde aan, maar het was Drommel die de bal knap uit het doel wist te houden. Echter was het Pleguezuelo die met een domme overtreding opnieuw een strafschop veroorzaakte. Deze keer faalde Berghuis niet en schoot de strafschop loeihard achter Drommel.

In de 36e minuut opnieuw een grote kans voor Menig. Hij trok naar binnen, maar schoot de bal voorbij de tweede paal. Feyenoord drong aan, maar het was Drommel die een sta in de weg was. Diep in blessuretijd van de eerste helft kreeg Danilo nog een grote kans, maar zag zijn inzet over gaan.

Het eerste deel van de tweede helft ging het redelijk gelijk op. Beide ploegen kregen kleine kansen, maar die werden niet verzilverd. In de 65e minuut een dubbele wissel bij FC Twente. Selahi en Jeremejeff kwamen in de ploeg voor Zerrouki en Danilo. In de 71e minuut moest ook Menig naar de kant, hij werd vervangen door Lamprou. In de 78e minuut de laatste wissels aan FC Twente kant. Van Leeuwen en Markelo kwamen voor Cerny en Ebuehi.

Met nog tien minuten spelen waren er nog altijd geen noemenswaardige momenten waardoor FC Twente altijd nog mocht hopen op misschien wel een overwinning. Feyenoord begon steeds meer aan te dringen en FC Twente wist de bal bijna niet meer in de ploeg te houden. In blessuretijd nog drie levensgrote kansen voor Feyenoord, maar FC Twente hield stand.