FC Twente stunt en pakt een punt tegen PSV Eindhoven

FC Twente is het seizoen goed begonnen met een gelijkspel tegen PSV Eindhoven. De Tukkers kwamen in een kolkende Grolsch Veste al vroeg op een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

FC Twente begon verrassend met nieuwkomer Keito Nakamura. De Japanner startte als linksbuiten in plaats van Rafik Zekhnini. De 19-jarige Godfried Roemeratoe mocht starten als vervanger van Wout Brama.

De eerste grote kans was voor PSV, maar het was de thuisploeg die de score opende. Het was uitgerekend nieuwkomer Nakamura die in de 8e minuut met een afstandsschot de bal fraai achter Zoet krulde.

FC Twente speelde verzorgd voetbal en probeerde zo min mogelijk de lange bal te spelen. Toch kregen de bezoekers na de 1-0 de beste kansen, maar onder andere Drommel was een sta-in-de-weg. Na 45 minuten spelen was het dan ook nog altijd 1-0 in het voordeel van FC Twente.

FC Twente en PSV begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en voerde de druk op. Toch kwam de ploeg van Garcia redelijk eenvoudig het eerste kwartier van de tweede helft door. Van Bommel besloot in te grijpen en voerde in de 62e minuut een dubbele wissel toe. Het waren Bruma en Pereiro die plaats moesten maken voor Gakpo en Ihattaren.

Met name het inbrengen van Gakpo bleek een gouden greep want in de 65e minuut gaf de invaller de assist Dumfries die via Verhaegh de 1-1 binnen kopte. Garcia besloot gelijk ook een wissel door te voeren. Hij haalde Selahi naar de kant en liet Aburjania debuteren. Zes minuten later volgde de tweede wissel. Zekhnini kwam in het veld voor doelpuntenmaker Nakamura. In de 82e minuut besloot Garcia zijn laatste wissel te gebruiken. Pleguezuelo werd ingebracht voor de moegestreden Roemeratoe. In de 84e minuut besloot ook Van Bommel zijn derde wissel te gebruiken en bracht Boscagli voor Gutierrez.

Met nog maar vijf minuten op de klok werd het billenknijpen in de Grolsch Veste. PSV ging op jacht naar de overwinning terwijl de Tukkers genoeg leken te nemen met een gelijkspel. In de 89e minuut kreeg invaller Pleguezuelo geel omdat hij de bal vasthield om tijd te rekken. Hier bleef het bij waardoor FC Twente een zwaarbevochten punt overhield aan de wedstrijd.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 27.200
Gele kaart: Pleguezuelo (FC Twente), Dumfries (PSV)

Opstelling FC Twente: Drommel, Verhaegh, Bijen, Schenk, Matos, Roemeratoe (82' Pleguezuelo), Selahi (65' Aburjania), Espinosa, Aitor, Vuckic en Keito (71' Zekhnini).