FC Twente stunt in kolkende Grolsch Veste en wint van AZ

FC Twente heeft zaterdagavond voor een grote stunt gezorgd door in eigen huis te winnen van AZ, de nummer twee van de eredivisie. FC Twente won volkomen terecht met 2-0 door doelpunten van Aburjania en Menig.

FC Twente kwam fel uit de startblokken en kreeg vanaf minuut één de steun van de supporters die vol achter de ploeg gingen staan. Al in de 4e minuut leverde het een kans op voor Lang, maar hij zag zijn bal op de lat uiteenspatten. AZ had dan wel meer balbezit, maar creëerde niets.

In de 25e minuut was het FC Twente dat verdient op voorsprong kwam. Het was Aburjania die een vrije trap van 20 meter achter Bizot werkte. Vijf minuten later was het wederom raak. Menig ontfutselde de bal van Koopmeiners en dribbelde richting doel.Nog voordat de verdediging in kon grijpen schoot hij de bal en de verre hoek langs Bizot. Het deed de Grolsch Veste uit de voegen barsten.

In het laatste kwartier moest AZ verdediger Wuytens geblesseerd naar de kant en werd hij vervangen door Sugawara. Verder kreeg Idrissi nog geen na gefrustreerd inkomen op Troupée. Ook Kreeg Lang nog een goede kans, maar deze keer was het Bizot die de bal wel wist te keren. AZ kwam in de eerste helft tot geen enkel schot.

AZ besloot in de rust te wisselen en haalde Idrissi naar de kant voor Druijf. Direct na de aftrap was het Menig die een grote kans kreeg om zijn tweede te scoren. Hij deed echter één stap teveel waardoor zijn schot kracht miste. Een minuut later wederom een grote kans. Deze keer een kopbal van Pleguezuelo die fraai werd gered door Bizot. En nog was het niet op want in de 49e minuut had Lang FC Twente op 3-0 moeten zetten. Hij kreeg de bal vrij voor de keeper, maar raakte 'm verkeer.

FC Twente bleef de ploeg die het meest recht had op de 3-0, maar verzuimde om de kansen af te maken. In de 61e minuut kreeg de ploeg bijna de deksel op de neus toen Verdonk een vrije trap van AZ van richting veranderde. Gelukkig was het Drommel die alert was en de bal kon pakken. Drie minuten later was het wederom Drommel die zijn ploeg hielp. Hij duwde op fraaie wijze een kopbal van De Wit uit de kruising.

In de 65e minuut kreeg Busquets de eerste kaart aan de kant van FC Twente vanwege vasthouden. Twee minuten later kreeg Lang wederom een grote kans op de 3-0, maar wederom was het de uitblinkende Bizot die de bal uit het doel wist te houden. Het leverde de nodige frustraties op bij de aanvaller. In de 71e minuut was het dan eindelijk raak, echter werd de 3-0 terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

De laatste tien minuten koos FC Twente ervoor om de 2-0 te verdedigen en zakte het ver terug op eigen helft. De spelers raakten vermoeid, maar bleven met de massale steun vanaf de tribunes strijden voor elke millimeter. In de 88e minuut nog een wissel aan de kant van FC Twente. Het was Menig die het veld moest verlaten voor Zekhnini. In de blessuretijd een tweede wissel. Het was Bosch die kwam voor Selahi.