Volg ons op Social Media

Eerste elftal

FC Twente stunt in kolkende Grolsch Veste en wint van AZ

Gepubliceerd

op

fc-twente-az-2019-2020-menig-vieren-doelpunt
Foto: Pro Shots

FC Twente heeft zaterdagavond voor een grote stunt gezorgd door in eigen huis te winnen van AZ, de nummer twee van de eredivisie. FC Twente won volkomen terecht met 2-0 door doelpunten van Aburjania en Menig.

FC Twente kwam fel uit de startblokken en kreeg vanaf minuut één de steun van de supporters die vol achter de ploeg gingen staan. Al in de 4e minuut leverde het een kans op voor Lang, maar hij zag zijn bal op de lat uiteenspatten. AZ had dan wel meer balbezit, maar creëerde niets.

In de 25e minuut was het FC Twente dat verdient op voorsprong kwam. Het was Aburjania die een vrije trap van 20 meter achter Bizot werkte. Vijf minuten later was het wederom raak. Menig ontfutselde de bal van Koopmeiners en dribbelde richting doel.Nog voordat de verdediging in kon grijpen schoot hij de bal en de verre hoek langs Bizot. Het deed de Grolsch Veste uit de voegen barsten.

In het laatste kwartier moest AZ verdediger Wuytens geblesseerd naar de kant en werd hij vervangen door Sugawara. Verder kreeg Idrissi nog geen na gefrustreerd inkomen op Troupée. Ook Kreeg Lang nog een goede kans, maar deze keer was het Bizot die de bal wel wist te keren. AZ kwam in de eerste helft tot geen enkel schot.

Tweede helft

AZ besloot in de rust te wisselen en haalde Idrissi naar de kant voor Druijf. Direct na de aftrap was het Menig die een grote kans kreeg om zijn tweede te scoren. Hij deed echter één stap teveel waardoor zijn schot kracht miste. Een minuut later wederom een grote kans. Deze keer een kopbal van Pleguezuelo die fraai werd gered door Bizot. En nog was het niet op want in de 49e minuut had Lang FC Twente op 3-0 moeten zetten. Hij kreeg de bal vrij voor de keeper, maar raakte 'm verkeer.

FC Twente bleef de ploeg die het meest recht had op de 3-0, maar verzuimde om de kansen af te maken. In de 61e minuut kreeg de ploeg bijna de deksel op de neus toen Verdonk een vrije trap van AZ van richting veranderde. Gelukkig was het Drommel die alert was en de bal kon pakken. Drie minuten later was het wederom Drommel die zijn ploeg hielp. Hij duwde op fraaie wijze een kopbal van De Wit uit de kruising.

In de 65e minuut kreeg Busquets de eerste kaart aan de kant van FC Twente vanwege vasthouden. Twee minuten later kreeg Lang wederom een grote kans op de 3-0, maar wederom was het de uitblinkende Bizot die de bal uit het doel wist te houden. Het leverde de nodige frustraties op bij de aanvaller. In de 71e minuut was het dan eindelijk raak, echter werd de 3-0 terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

De laatste tien minuten koos FC Twente ervoor om de 2-0 te verdedigen en zakte het ver terug op eigen helft. De spelers raakten vermoeid, maar bleven met de massale steun vanaf de tribunes strijden voor elke millimeter. In de 88e minuut nog een wissel aan de kant van FC Twente. Het was Menig die het veld moest verlaten voor Zekhnini. In de blessuretijd een tweede wissel. Het was Bosch die kwam voor Selahi.

7 Reacties

7 Comments

 1. Rene

  16 februari 2020 at 14:19

  Hoop dat Ten Voorde, Van Wissing en Wagenaar nu eens de bek houden!!! Dat zijn alle drie FCT Haters!!!

 2. Edwin

  16 februari 2020 at 12:38

  Aan al deze woorden mag je opmaken dat er bepaalde spelers zijn die gewoon dat niet kunnen brengen wat de technische staf in hen heeft gezien. Moet er wel bij schrijven dat wat ze gisteren hebben getoond en seit kunnen blijven opbrengen Ania er weinig gevaar en is overleven in deze divisie mogelijk. Het entomoloog staat eindelijk goed en de back doen goed hen werk dus achter dicht houden. Zoals ze gisteren speelden met kort linies snelle omschakeling en voortdurend storend is iets wat je graag elke wedstrijd zou willen zien. Doch dit kost veel kracht en vermogen of dit haalbaar is , zien we wel zijn nog vele wedstrijden die komen. Wel is er getoond dat ze het kunnen en at spelers zoals Espinosa en Aitor vervangbaar zijn. Ondank zijn mooie techniek zijn gave om een bal te spelen denk ik dat dit elftal meer redement heeft. Door de schorsing van Espinosa moest er een ander middenveld gecreëerd worden en denk dat Giorgi het prima heeft gedaan. Elke keer weer samen met Vuckic , Menig , Lang , Sehlani druk gezet steeds wisselend op de verdediging van de tegenstrander dat mis ik een beetje bij een speler als Espinosa. Brama effect weet niet dat daadwerkelijk ook zo was. Grazia zou er wel verstandig aan doen heem te gebruiken als schakelstuk tussen training motiveren van de groep en zijn technische kennis te gebruiken. Loat goan en stoan ai fur Twente bunt.

 3. Stef

  15 februari 2020 at 21:16

  Tja, wat kan men er toch makkelijk overheen kijken he, was Emmen dan zo bijzonder goed of was Twente toen gewoon slecht? Zo ook deze wedstrijd, Twente was niet zo bijzonder goed maar AZ was rond uit bedroevend slecht, dus maak je geen illusies, degradatie valt niet aan te ontkomen meer.

  • Andreas

   15 februari 2020 at 21:23

   Zo negatief hoeft nu ook weer niet. Ze staan op dit moment niet in de gevarenzone, en er is geen reden er wel in te komen

  • Tukkerpower

   15 februari 2020 at 21:39

   Dat is natuurlijk dikke onzin Stef, als je deze mentaliteit en vechtlust iedere week kunt opbrengen degradeer je niet. AZ was inderdaad niet top maar ze kwamen met name niet aan voetballen toe doordat Twente voor elke bal knokte.

 4. Tukkerpower

  15 februari 2020 at 21:02

  Kun je nagaan, nu al het Woutje Brama effect en dan zit hij nog maar op de bak. Met Wout in de basis halen we nog Europees voetbal.

  • Stef

   16 februari 2020 at 09:45

   Tukkerpower en Andreas, er is een duidelijke tendens bij Twente, voetballen ze tegen bijv. Ajax, PSV, en nu AZ dan voetballen ze als door de duivel bezeten, echter, tegen de mindere goden is Twente maar lauw lauw en gemakzuchtig, wat dan vaak in een nederlaag eindigd. Wat nog veel erger bij Twente is is de mentaliteit na een nederlaag, dan laten ze hun koppie allemaal hangen, en dat is gelijk wat ze zal gaan opbreken, ze krijgen nmlk nog heel wat lastige tegenstanders. Hopen mag je altijd, als je de werkelijkheid daar maar niet bij uit het oog verliest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

rots-van-leeuwen-fc-twente-fortuna-voorbereiding-2020-2021 rots-van-leeuwen-fc-twente-fortuna-voorbereiding-2020-2021
Eerste elftal2 uur geleden

Aftermovie: Terug in de Grolsch Veste

Het was iets meer dan vijf maanden geleden dat er voor het laatst met supporters werd gespeeld in de Grolsch...

Eerste elftal2 uur geleden

Opnieuw speler positief getest bij komende tegenstander Feyenoord

Aanstaande zaterdag staat de oefenwedstrijd Feyenoord - FC Twente op het programma. De wedstrijd zal worden gespeeld in Rotterdam, de...

Franco-Antonucci-middenvelder-as-monaco-fc-volendam Franco-Antonucci-middenvelder-as-monaco-fc-volendam
Eerste elftal3 uur geleden

Bizarre wending inzake FC Twente-target Franco Antonucci

Er heeft zich een bizarre wending voorgedaan in de strijd om de handtekening van Franco Antonucci. De 21-jarige middenvelder staat...

daan-rots-fc-twente-fortuna-sittard-2020 daan-rots-fc-twente-fortuna-sittard-2020
Eerste elftal3 uur geleden

Jongensdroom komt uit voor Rots: “Dit is waar ik altijd hard voor gewerkt heb”

Eén van de spelers die maandagavond positief opviel was Daan Rots. De aanvaller mocht na de rust de plek in...

fc-twente-fortuna-supporters-corona fc-twente-fortuna-supporters-corona
Eerste elftal4 uur geleden

FC Twente tevreden: “Supporters hebben zich keurig aan de richtlijnen gehouden”

FC Twente ontving maandag iets meer dan 3.000 supporters tijdens de eerste oefenwedstrijd met publiek. De fans werden verdeeld over...

joel-drommel-fc-twente-fortuna-sittard-10-08-2020 joel-drommel-fc-twente-fortuna-sittard-10-08-2020
Eerste elftal4 uur geleden

Drommel blij met supporters: “Het brengt toch wel meer sfeer”

Afgelopen vrijdag ontbraken Drommel en Brondeel bij de wedstrijdselectie tegen Excelsior '31. Maandag kregen beide keepers 45 minuten speeltijd tegen...

grolsch-veste-schuin-voor-augustus-2020 grolsch-veste-schuin-voor-augustus-2020
Eerste elftal4 uur geleden

De Grolsch Veste ineens het grootste stadion van Nederland

Aanstaande zondag staat voor FC Twente de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. De ploeg van Ron Jans...

rots-van-leeuwen-fc-twente-fortuna-voorbereiding-2020-2021 rots-van-leeuwen-fc-twente-fortuna-voorbereiding-2020-2021
Eerste elftal5 uur geleden

Samenvatting: Jonkies loodsen FC Twente naar overwinning tegen Fortuna Sittard

Maandagavond speelde FC Twente na vijf maanden voor het eerst weer een thuiswedstrijd met publiek. De tegenstander was Fortuna Sittard,...

franco-antonucci-fc-volendam-juichen-2019-2020 franco-antonucci-fc-volendam-juichen-2019-2020
Eerste elftal23 uur geleden

Feyenoord zit FC Twente dwars in strijd om middenvelder Antonucci

Franco Antonucci is één van de middenvelders die wordt gelinkt aan FC Twente. De speler staat onder contract bij AS...

logo-fc-twente-loopbrug-grolsch-veste-mei-2020 logo-fc-twente-loopbrug-grolsch-veste-mei-2020
Eerste elftal24 uur geleden

Dringend verzoek FC Twente: Hou je vanavond aan de volgende regels

We beseffen heel goed dat door alle te treffen maatregelen het niet de meest ideale situatie is om een oefenwedstrijd...

Advertentie