FC Twente stunt met bekerzege op bezoek bij FC Groningen

FC Twente heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De Tukkers namen het donderdagavond buitenshuis op tegen FC Groningen en wisten met 0-2 te winnen.

Na ruim 23 minuten spelen ontstond de eerste noemenswaardige kans voor FC Groningen. Een schot van Django Warmerdam werd getoucheerd door de verdediging van FC Twente, waardoor doelman Joël Drommel de bal op zich af zag komen en hij deze zonder moeite kon pakken. Tim Hölscher probeerde het tien minuten later van afstand namens de bezoekers, maar zijn volley belandde enkele meters naast het doel. Ondanks het zwakke spel kwam FC Twente op slag van rust op voorsprong. Een verdedigende fout werd feilloos afgestraft door Javier Espinosa, die de ruststand bepaalde op 0-1.

Vlak na rust was FC Twente dicht bij de verdubbelingstreffer. Aitor Cantalapiedra loste een schot vanuit de draai, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Vijf minuten later zag ook doelpuntenmaker Espinosa zijn schot tegen de paal ketsen. De 0-2 kwam uiteindelijk op naam van Peet Bijen, die een vrije trap in de 68ste minuut met het hoofd het doel in werkte. Verdere kansen mochten niet baten en zo eindigde de wedstrijd in 0-2 in het voordeel van FC Twente.