FC Twente stuurt Bologna met ruime nederlaag terug naar Italië

FC Twente heeft ook de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2022-2023 winnend afgesloten. Vorige week werd er knap met 3-1 gewonnen van FC Schalke '04. Deze keer was het Italiaanse Bologna het slachtoffer. De ploeg met Marko Arnautovic in de spits werd getrakteerd op een 4-1 nederlaag.

In de eerste helft kwam FC Twente al vroeg op een 1-0 voorsprong. In de derde minuut was het Daan Rots die op aangeven van Gijs Smal de bal over de doelman van Bologna kopte. In de 32e minuut was het Brenet die wederom op aangeven van Smal de 2-0 in de kruising joeg. Hij deed dit vanaf rand zestien.

FC Twente ging door en de Italianen raakten steeds meer gefrustreerd. In de 36e minuut was het opnieuw raak. Net als vorige week scoorde Vlap. Deze keer niet uit een vrije trap, maar van dichtbij in de zestien. In de slotminuut van de eerste helft deed Bologna nog iets terug, maar daar liet FC Twente het niet bij zitten. Smal eiste de hoofdrol op door van zo'n 22 meter de keeper te passeren. Ruststand 4-1.

In de tweede helft viel er een stuk minder te genieten. Bologna kwam iets beter in de wedstrijd, maar stichtte zelden gevaar. In de 63e minuut mocht de Griek Christos Tzolis zijn debuut maken als invaller van Misidjan. Ook Kjolo en Cerny kwamen op dat moment is het veld voor Sadílek en Rots. In de 74e minuut volgde het tweede wisselmoment. Steijn en Ugalde kwamen erin voor Vlap en Van Wolfswinkel.

In de 80e minuut een wissel uit voorzorg. Hilgers leek zich te blesseren bij het inzetten van een sliding. Een onnodige want de leidsman had al gefloten voor buitenspel. Hij geep hierbij naar zijn linker bovenbeen. Bruns kwam erin als zijn vervanger.

In de 84e minuut was er nog een venijnig schot van debutant Tzolis, maar zijn schot ging recht op de doelman. In de 86e minuut mocht ook Cleonise nog invallen. Hij werd gebracht voor Zerrouki. Gescoord werd er verder niet. In de blessuretijd had Bolgna nog een rode kaart moeten hebben voor een kopstoot op Cerny, maar de scheids gaf slechts geel. Eindstand 4-1.

Unnerstall, Brenet, Hilgers (80. Bruns), Pleguezuelo, Smal, Zerrouki, Sadílek (63. Kjolo), Vlap (74. Steijn), Misidjan (63. Tzolis), Van Wolfswinkel (74. Ugalde) en Rots (63. Cerny).