FC Twente te lief voor mak Roda JC

FC Twente heeft weer een belangrijke stap gezet richting Europees voetbal. In de eigen Grolsch Veste kwam de nummer laatst Roda JC op bezoek. Het bezoek aan Enschede is voor Roda JC op een domper uitgelopen. De ploeg uit Kerkrade ging namelijk met 3-0 onderuit. Deze score was aan de zuinige kant, want als de Tukkers beter met hun kansen waren omgesprongen had het zo 7-0 kunnen zijn.

FC Twente begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen NAC Breda, en ging meteen vanaf de eerste minuut fel van leer. Roda JC werd van meet af aan vast gezet. FC Twente kreeg kans op kans, Kyle Ebecilio schoot na twee minuten op de paal, Filip Kurto moest reddend optreden op een kopbal van Dusan Tadic en Felipe Gutiérrez wipte de bal naast het doel na een geweldige pass van Tadic.

[google]Het was niet de vraag of het doelpunt voor FC Twente zou vallen, maar wanneer. Na elf minuten was het wél raak voor de Tukkers. Vanaf links kwam Robbert Schilder op, hij gaf de bal voor op Torgeir Børven en hij wist in twee instanties de 1-0 op het scorebord te brengen. De ploeg van trainer Michel Jansen nam gas terug, maar bleef met de nummer laatst van de Eredivisie spelen. Na 25 minuten kon Kees Luijckx een voorzet van de Tukkers niet goed verwerken en leverde de bal in bij Børven, de Noorse spits liet deze mogelijkheid niet liggen en verdubbelde zo de marge voor FC Twente: 2-0.

FC Twente had nog verder uit kunnen lopen voor rust, maar de Tukkers lieten dit na. Mede omdat Kurto bij vlagen liet zien dat hij wel degelijk kan keepen. De Pool redde namelijk op inzetten van Cuco Martina, Torgeir Børven en Youness Mokhtar. Doordat FC Twente verzuimde om verder uit te lopen kreeg Roda JC nog bijna hoop, in de slotminuut van de eerste helft kreeg Krisztián Németh een grote kans, maar de spits schoot rakelings naast.

Ook na rust waren de Tukkers heer en meester, de thuisploeg combineerde er vrolijk op los. Acht minuten na rust besliste FC Twente de wedstrijd in haar voordeel. Ebecilio kreeg met wat geluk de bal van Tadic en schoot fraai in het dak van het doel. Na deze treffer haalde FC Twente de voet van het gaspedaal, want de Tukkers geloofden het wel. De ploeg ging op 70% verder en kwam geen moment meer in gevaar tegen het makke Roda JC. Het ontbrak de ploeg uit Kerkrade gedurende 90 minuten aan passie en strijd.

FC Twente doet goede zaken

Door de overwinning van FC Twente en de nederlaag van Vitesse uit bij Cambuur Leeuwarden (4-3), doen de Tukkers goede zaken in de strijd om Europees voetbal. De Tukkers staan nu, met nog twee wedstrijden te gaan, liefst vijf punten voor op nummer 4 Vitesse. Morgen is er nog een belangrijke wedstrijd voor FC Twente, namelijk PSV - Feyenoord. Bij een nederlaag of gelijkspel van de Rotterdammers in Eindhoven komt de ploeg van Michel Jansen op slechts één of twee punten van Feyenoord.

FC Twente – Roda JC Kerkrade 3-0 (2-0)