FC Twente tegen de verhouding in onderuit in Nijmegen

Vanavond stond in het midweekse programma in de Eredivisie NEC - FC Twente gepland. Door het vertrek van Tapia naar Feyenoord, posteerde Hake Joachim Andersen op zijn plek centraal achterin. Verder was er een basisplaats voor nieuweling Zakaria El Azzouzi. Hem werd een basisplaats gegund, doordat Oosterwijk ziek was afgehaakt.

In de eerste helft waren het vooral de Nijmegenaren die het initiatief namen. Veelvuldig namen ze het doel van Marsman onder vuur, maar hij en de 4 in de linie voor hem wisten goed stand te houden. Na 45 minuten stond er een ruststand van 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft was het vooral Cabral aan Twentse kant die gevaar bracht voor het Nijmeegse doel. Twee keer vuurde hij op de goal, maar beide keren bleek doelman Jones een sta in de weg. De grootste kans van de Tukkers was voor nieuweling El Azzouzi. Hij ging alleen op de doelman van NEC af en waar hij af had moeten leggen, schoot hij zelf. Op Jones.

[google]Na de kans van El Azzouzi nam FC Twente de overhand. Toch was het NEC dat op voorsprong kwam. Limbombe lepelde de bal subliem over Marsman in de 75e minuut. In de 88e minuut was het Santos die de 2-0 in de touwen schoot en daarmee de eindstand bepaalde.

Scoreverloop: Limbombe '75 (1-0)
Santos '88 (2-0)

Geel: Ziyech, Kane (NEC)

Marsman, Ter Avest(Agyepong/87), Uvini, Andersen, Schilder(Bijen/75), Gutiérrez, Mokotjo, Ziyech, Ede, Cabral en El Azzouzi