FC Twente teleurstellend onderuit in Friesland

Vanavond speelde FC Twente de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De Tukkers wisten de laatste twee wedstrijden te winnen en hoopten in het Abe Lenstra Stadion de positieve reeks een vervolg te geven. De wedstrijd die om 20:45 uur werd afgetrapt eindige in het voordeel van SC Heerenveen.

Ruim 600 supporters reisden met FC Twente mee naar Heerenveen, en het uitvak stond aan het begin van de wedstrijd dan ook in vuur en vlam door een fraaie pyro van de Twentse aanhang. Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd, en in eerste instantie lukte het de Tukkers niet om de Frieze geest terug de fles in te jagen. Na ruim een kwartier spelen keerde de rust terug op het veld en echt gevaarlijk werd het niet, tot aan de 34e minuut, toen Hidde Ter Avest een levensgrote kans miste. Nog geen minuut later was het Reza die de score opende voor de thuisploeg.

[google] De Tukkers leken vol energie aan de tweede helft te willen beginnen en dat resulteerde in een bal op de paal van Hidde Ter Avest. Daar bleef het niet bij, FC Twente kreeg kans na kans om de stand gelijk te trekken. Echter werden die kansen niet benut en bleef het lange tijd 1-0 in het voordeel van de Friezen. Na 65 minuten zette Sam Larsson zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.

In de 78e minuut was het invaller Bersant Celina die op fraaie wijze de 2-1 voor zijn rekening nam. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Hidde Ter Avest nog zijn tweede gele kaart waarna hij het veld moest verlaten. Niet veel later scoorde Reza zijn tweede van de avond en uiteindelijk stapten de Tukkers dan ook uiterst teleurgesteld met 3-1 van het veld. De ploeg van René Hake mag zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, volgende week zaterdag.

Opstelling FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Bijen, Thesker, Trajkovski, Mokotjo, Yeboah, Klich, Ede, Oosterwijk