FC Twente titelkandidaat nummer 1 na zwaarbevochten overwinning op Jong PSV

FC Twente heeft maandagavond de volle buit meegenomen uit Eindhoven. De Tukkers wonnen op bezoek bij Jong PSV met 2-0 door doelpunten van Aitor en Boere. Hiermee vergroot FC Twente het gat met nummer twee FC Den Bosch naar acht punten en lijkt hiermee op kampioenskoers.

Het was een moeizame eerste helft waarbij FC Twente in de 15e minuut de score opende. Dit gebeurde door een treffer van de man in vorm, Aitor Cantalapiedra. Hij vierde het doelpunt met een mooi gebaar richting de wegens privé redenen afwezige Jari Oosterwijk. De Spanjaard toonde een shirt met daarop de tekst 'Jari 24'.

Ook Jong PSV kreeg kansen, maar het was Drommel die wederom goed stond te keepen. Nacho mocht van geluk spelen dat hij na een half uur geen rode kaart kreeg. Met al geel op zak hield hij zij tegenstander opzichtig tegen. Het was voor Pusic reden om Nacho in de 42e minuut te vervangen door Schenk. Echter kreeg ook hij direct geel bij zijn eerste verdedigende actie.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor de thuisploeg, maar het was wederom Drommel die de bal knap uit het doel hield. Vijf minuten later besloot Pusic zijn tweede wissel door te voeren. Het was Hamdaoui die naar de kant moest. Hij werd vervangen door Maria.

Inmiddels werd het spel van FC Twente er niet beter op terwijl de Brabanders steeds gevaarlijker werden. Rond de 70e minuut kantelde het spelbeeld. Jong PSV leek vermoeid te raken en FC Twente ging op zoek naar de genadeklap. Deze viel in de 78e minuut en kwam op naam van Boere. De clubtopscorer mocht wederom aanleggen vanaf elf meter.

De 2-0 was tevens de eindstand waardoor FC Twente de grote winnaar is van speelronde 25. Het gat met de eerste achtervolger FC Den Bosch is nu vergroot naar acht punten. Go Ahead Eagles staat derde met negen punten achterstand op FC Twente.

Drommel, Ramos, Gonzalez, Bijen, Nacho (42. Schenk), Brama, Smith, Hamdaoui (Maria), Aitor, Friday en Boere.